Kortteli täynnä ravintola-tarjontaa

Lappeenranta. Kauppakadun alkupäähän on muodostunut vilkas iltaelämän keskittymä.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto

Lappeenrantaan saatiin taas yksi viihtyisä baari lisää. Yrittäjä Jani Hiltunen avasi viikkojen aherruksen jälkeen The Big J’s Barin Wilhunkulmaan, Raatihuonetta vastapäätä.

Vaikka Hiltunen myy oluttakin, The Big J’s Bar on ensisijaisesti cocktail-baari.

— Lappeenrannassa on jo paljon olut- ja viskipainotteista tarjontaa.

— Cocktail-baarissa keskitymme laadukkaisiin raaka-aineisiin. Käytämme valmisjauheiden sijaan tuoreita hedelmiä ja esimerkiksi vaahdot vatkataan aidosta munanvalkuaisesta, Hiltunen kertoo.

Juomalistalle on tulossa moderneja makuja, mutta myös klassikkoja, kuten Singapore Sling, Tom Collins, Sweet Manhattan, Pina Colada.

 

Jani Hiltunen oli jo jonkin aikaa metsästänyt baarille hyvää paikkaa Lappeenrannan keskustasta. Lopulta niitä oli tarjolla kaksikin. Hiltunen valitsi Wilhunkulman, jonka ympäristöön on viime aikoina muodostunut yksi kaupungin vilkkaimmista iltaelämän keskittymistä.

— Muista baareista on ilman muuta meille synergiaetua, Hiltunen myöntää.

Teerenpelin ravintoloitsija Tomi Purhonen on samaa mieltä. Vaikka ravitsemusliikkeet kilpailevat asiakkaista, vilkas baarikortteli on kaikkien etu.

Kauppakadun baarikulttuurissa omaleimaista on jääkiekon vaikutus. SaiPan kotipelien jälkeen Birra tulee täpötäyteen myös arki-iltana. Kolmen lyhdyn valtti ovat livemusiikki ja tietokilpailut. Esimerkiksi keskiviikkona tupa täyttyi jazzyleisöstä.

 

Uudempi ilmiö on se, että ihmiset ovat liikkeellä myös alkuillasta. Joku käy nauttimassa kahvin ja leivonnaisen Caffe Violetissa. Teerenpelissäkään ei ole tyhjää.

— Selvästi kasvamaan päin on asiakasryhmä, joka tulee meille suoraan töistä. Joku voi ottaa lasillisen viiniä ja syödä, tai työporukka voi jatkaa päivää pitämällä vapaamuotoista palaveria, Tomi Purhonen sanoo.

 

Myös Wolkoffin Kari Sintonen on yhtä mieltä siitä, että ravintolakeskittymä auttaa lähistön kaikkia yrityksiä. Wolkoffissa on syysiltaisin käynyt ruokailijoita enemmän kuin Sintonen olisi odottanut.

— Kun ottaa huomioon nämä huonot ajat, syksy on mennyt yllättävän hyvin. Yrityksetkin ovat olleet liikkeellä. Kyllä tämä luo uskoa tulevaan.

Riina Nokso-Koivisto