Kultsu monen mutkan kautta kakkoseen

JOUTSENO. Viime syksynä nousukamppailun niukasti hävinnyt Kultsu FC sai sittenkin paikan kakkosessa.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen

Kultsu FC palauttaa jalkapallon Etelä-Karjalassa kakkosdivisioonan tasolle miesten sarjoissakin viiden vuoden tauon jälkeen. Paikka kakkosessa aukeni Kultsulle vasta monen mutkan kautta.

— Kakkosessa jäi yksi paikka auki, kun Kotkassa seurat yhdistyivät. Palloliitto tarjosi paikkaa ensin Kiffenille, sitten Vaajakoskelle ja Lahden Reippaalle. Ne eivät olleet valmiita lähtemään kakkoseen, Kultsu FC:n valmentaja Heimo Borgström selvittää tilannetta.

Kultsu oli kolmosdivisioonan lohkokakkosista neljäs, joka sai tarjouksen kakkosen paikasta. Seuran hallitus puntaroi tarjousta ja hyväksyi sen.

— Urheilullisesti se oli ihan oikea ratkaisu. Jos seuran tavoite oli viime vuonna nousu kakkoseen, niin nythän se toteutuu.

— Tammikuu ei kuitenkaan ole paras mahdollinen aika lähteä kakkosen joukkuetta rakentamaan, kun muut ovat aloittaneet valmistautumisen jo syksyllä, Borgström muistuttaa.

 

Viime syksynä Kultsu oli jo lähellä nousua, mutta se jäi lopulta kolmosen lohkossa toiseksi. Voittaja Savilahden Urheilijat ei kuitenkaan ottanut kakkosen paikkaa vastaan ja täydennyspaikan sai silloin kakkosesta putoamassa ollut Järvenpää.

Kultsu pelasi edellisen kerran kakkosessa kesällä 2009. Silloin visiitti jäi ranskalaiseksi eli syksyllä joukkue putosi takaisin kolmoseen.

Borgström vaikutti Kultsun valmentajana myös edellisellä kakkosen visiitillä. Joulukuussa hän palasi Kultsun valmentajaksi, kun viime kaudet joukkuetta vetänyt Arto Valtonen siirtyi sivuun.

— Pelimerkkejä pitää nyt saada toimintaan lisää. Joukkueeseen tarvitaan myös enemmän pelaajia.

— Ainakin pari ulkomaalaista vahvistusta on tarkoitus hankkia ja tietenkin Etelä-Karjalasta haetaan uusia pelaajia ryhmään, Borgström suunnittelee.

 

Kultsu on Kaakonkulman ainoa joukkue kakkosessa ensi kesänä. Lähin naapuri on MP Mikkelistä, mutta Kymenlaaksosta ei ole yhtään joukkuetta, kun Sudet putosi ja Kotkan seurat yhdistyivät ykkösen KTP:n ympärille.

— Tosissaan lähdetään sarjapaikasta taistelemaan, eikä tässä nyt niin paljon menetettävää ole. Pahinta mitä voi tapahtua on se, että pudotaan takaisin kolmoseen, Heimo Borgström pohtii.

Kultsulta avoimeksi jääneen paikan Kaakon kolmosessa sai täydennysmenettelyssä lemiläinen Kotajärven Pallo.

Jarmo Hämäläinen