Lappeenranta on turvallinen paikka

Lappeenranta. Eniten lappeenrantalaisia huolestuttaa liikenneturvallisuus. Katuturvallisuus on heikentynyt hieman.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen

Lappeenrantaa pidetään hyvin turvallisena asuinkaupunkina. Näin kertoo avoimena internetkyselynä viime loka-marraskuussa toteutettu Lappeenrannan turvallisuuskysely. Siihen vastasi 994 kaupunkilaista.

Noin 90 prosenttia vastaajista pitää kaupunkia hyvin turvallisena asuinkaupunkina.

Kaupungin turvallisuuspäällikkö Ari-Pekka Meuronen sanoo, että huoli liikenneonnettomuuksista nousee vastauksissa korostuneesti esille.

-Esimerkiksi kysyttäessä, onko asuinalueellasi turvattomia paikkoja, lukuisat vastaajat nostivat esiin muun muassa risteysalueita, suojateitä sekä jalankulku- ja pyöräilyväyliä.

 

Katuturvallisuus on vastaajien mielestä pysynyt ennallaan tai heikentynyt hieman.

Yksinään kävelemistä omalla asuinalueella sekä myös keskikaupungilla pidetään yleisesti ottaen varsin turvallisena. Moni kokee kuitenkin itsensä turvattomaksi kävellessään yksin kaupungin keskustassa myöhään perjantai- tai lauantai-iltana, mutta tuolloinkin kaksi kolmasosaa vastaajista kokee liikkumisensa täysin turvalliseksi.

Noin 70 prosenttia vastaajista on huolissaan siitä, että heidän omaisuuttaan varastetaan tai vahingoitetaan. Vajaa puolet on ainakin hieman huolissaan siitä, että he joutuvat väkivallan tai väkivallalla uhkailun kohteeksi.

Suurimpina turvallisuusongelmina pidettiin huonoa liikennekäyttäytymistä ja poliisin palvelutason heikkenemistä.

Heikki Sairanen