Paikallisesti maailmalle

KAIVOSTEOLLISUUS. Lappeenrantalainen RF Valves tekee letkuventtiilejä Euroopan kaivosteollisuuden tarpeisiin.

Kirjoittaja:
HEIKKI SOPANEN

Kilometrin päässä Lappeenrannan ydinkeskustasta toimii vahvasti kansainvälistynyt yritys. RF Valves valmistaa letkuventtiilejä pääasiassa kaivosteollisuudelle, ja markkina-alue on koko Eurooppa. Merkittävimmät asiakkaat ovat Saksassa, Ruotsissa ja Venäjällä.

Toimitusjohtaja Mikko Taskinen kertoo, että kaivosteollisuus investoi tasaisesti epävarmasta taloustilanteesta huolimatta.

-Tulevaisuus näyttää hyvältä ja uskon, että pystymme kasvamaan edelleen kannattavuutemme säilyttäen.

 

Taskinen sanoo, että venttiileille löytyy sovellusalueita kaivosteollisuuden lisäksi monelta muulta teollisuuden alalta. Esimerkkeinä vaikkapa energia- ja jätevesilaitokset.

Yrityksen liikevaihto viimeiseltä tilikaudelta oli 2,4 miljoonaa euroa. Yritys työllistää vakituisesti 8-9 henkilöä, ja sesonkiajaksi on palkattu lisätyövoimaa.

-Henkilökunnan vaihtuvuus on pientä, mikä kertonee tyytyväisyydestä. Lisäämme henkilökuntaa maltillisesti sitä mukaa kuin tuotanto kasvaa, Taskinen sanoo.

 

Lappeenrannan RF Valves siirtyi 2010 eteläafrikkalaiseen omistukseen. Samoin Baltimoressa Yhdysvalloissa toimiva pääyhtiö. Globaalissa työnjaossa Lappeenranta hoitaa Euroopan, Baltimore koko Amerikan ja uusi omistaja, Dynamic Fluid Control Afrikan.

Kansainvälisestä taustasta huolimatta Lappeenrannan RF Valves toimii hyvin paikallisesti. Tuotteiden suunnittelu, mitoitus ja kokoonpano tapahtuu Lappeenrannan kaupungilta vuokratuissa tuotantotiloissa Tullitiellä. Alihankkijat ovat paikallisia yrityksiä.

-Moni alihankkijayritys on tässä muutaman kilometrin säteellä. Se mahdollistaa toimivan, luottamuksellisen yhteistyön ja laadunvalvonnan, toimitusjohtaja Taskinen kertoo.

 

Venttiilien valmistajia on maailmassa melkoisesti ja kilpailu kovaa. Taskinen sanoo, että he tekevät letkuventtiilejä vaativimpiin paikkoihin. Se tarkoittaa laadukkaita materiaaleja ja kulutuksenkestävyyttä.

-Mitä kauemmin ja tehokkaammin toimittamamme venttiili toimii ilman huoltotarvetta, sitä tyytyväisempi asiakas on.

Luottamuksellisten asiakassuhteiden lisäksi Taskinen listaa johtamansa yrityksen kilpailuvalteiksi osaavat työntekijät, toimivan jälleenmyyjäverkoston ja ketteryyden eli nopean reagointikyvyn erilaisten ratkaisujen löytämiseen.

Yrityksellä on jälleenmyyjä jokaisessa Euroopan maassa, missä bisnestä tehdään.

-He tekevät kohdemaissa tarvittavaa jalkatyötä.

Taskinen on vahvasti oman maakunnan mies.

-Haluamme luoda lisää työpaikkoja ja pitää omalta osaltamme Etelä-Karjalaa elinvoimaisena.

Heikki Sopanen