Rumpali innostui Pietarista

Lappeenranta. Jarmo Kamppinen on soittanut rumpuja pian 40 vuotta. Kuuma Muusa -bändin keikkailuun tuo kivaa lisäpotkua yhteistyö pietarilaisen rokkibändin kanssa.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto

Jarmo Kamppinen saattaa tänä aamuna kömpiä sängystä tyytyväisenä, mutta vähän väsyneenä miehenä. Lappeenrantalainen rumpali veti Kuuma Muusa -bändinsä kanssa viime yönä keikan Club Modissa Pietarin keskustassa.

— Ainakin nettisivujen perusteella klubi näytti aika isolta ja hienolta. Pitää vain toivoa, että paikalle saapuisi mahdollisimman paljon ihmisiä, Kamppinen kertoi ennen lähtöään.

Keikasta on kiittäminen pietarilaista Flynotes-bändiä, johon Kuuman Muusan soittajat tutustuivat yhteisellä keikalla Helsingissä viime kesänä.

— Tuli idea, että mitä jos alkaisimme tehdä yhteistyötä.

Yhteydenpito jatkui Facebookissa, eivätkä pietarilaismuusikot jääneet jahkailemaan. Jo syyskuussa Kuuma Muusa sai keikkakutsun pietarilaiselle klubille.

— Vähän mietimme, miten yleisö ottaa vastaan tällaisen suomenkielistä rokkia soittavan porukan. Hyvin meni, vastaanotto oli lämmin, Kamppinen kiittelee.

Ennen joulua Flynotes saapui vastavierailulle esiintymään Sammonlahden Iltatähdessä.

 

Keikat Pietariin ovat piristäviä elämyksiä Jarmo Kamppisen pitkälle uralle soittajana. Hän muistaa vielä hetken, jolloin rokki iski varhaisteiniin kuin leka päähän.

— Biisi oli Creamin White Room. Jäin ihmettelemään, että mitä tämä oikein oli, kun se teki niin suuren vaikutuksen.

Kamppinen muistaa myös keikan, jonka Hurriganes heitti Lappeenrannan kesäteatterilla ennen suurinta suosiotaan. Nuori Jarmo oli aivan myyty.

Ensimmäiset omat rumpunsa hän sai 15-vuotiaana. Siitä eteenpäin Kamppinen on nähty rumpusetin takana lukuisissa bändeissä.

 

Viisi vuotta sitten Kamppinen mietti, mikä olisi mielekäs tapa jatkaa musiikin tekemistä. Nyt hänellä olisi siihen täyspäiväisesti aikaa, sillä vakava sairaus oli pakottanut miehen sairauseläkkeelle.

Kotistudiossaan mies oli perehtynyt biisintekoon ja äänitystekniikkaan. Sen sijaan vanhoista bändikuvioista oli jo kulunut aikaa. Kun koossa oli nippu biisirunkoja, Kamppisen mielessä alkoi kuitenkin pyöriä ajatus: mitä jos vielä kerran. Syntyi Kuuma Muusa.

 

Muusikko Lasse Hyytisen liityttyä bändiin pari vuotta sitten treenaamiseen tuli uutta potkua. Viime syksynä joensuulainen Pilfink Records aloitti bändin kanssa yhteistyön.

— Debyyttilevyn julkaisu häämöttää siis vihdoinkin tulevaisuudessa.

Myös kotona Kamppisella on tilaa keskittyä musiikkiin. Kämppäkaverina hänellä on kihlattunsa, taiteilija Anne Hyvösen poika. Kihlattu itse asuu lähistöllä, mutta eri osoitteessa.

— Joidenkin mielestä tämä on varmaan outoa, mutta meille tämä sopii. Tarvitsemme kumpikin omaa tilaa, Jarmo Kamppinen kertoo.

 

Joidenkin mielestä tämä on varmaan outoa, mutta meille tämä sopii.

Riina Nokso-Koivisto