Savitaipaleen nuorille lahja Kulttuurirahastolta

Savitaipale. Kulttuuria ruvetaan tuottamaan nuorten omilla ehdoilla. Tavoitteena on saada aikaan uutta toimintaa.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen

Juhlavuottaan viettävä Suomen Kulttuurirahasto antaa merkittävän lahjan Savitaipaleen nuorisolle. Savitaipaleella käynnistyy Etelä-Karjalan rahaston rahoittama nuorisohanke, jonka tavoitteena on tuottaa kulttuuria nuorten omilla ehdoilla.

Savitaipaleen yläkouluikäisille nuorille varataan 10?000 euroa taidepainotteisen harrastus- tai kulttuuritapahtumatoiminnan toteuttamiseen. Nuoret saavat yhdessä päättää varojen käytöstä.

Tavoitteena on vahvistaa nuorten keskustelu- ja perustelutaitoja sekä kykyä ottaa huomioon myös muiden nuorten mielipiteitä yhteiseen tavoitteeseen pyrittäessä. Jokaiselle nuorelle annetaan mahdollisuus ehdotusten tekemiseen, ja mahdolliset näkemyserot ratkotaan puhumalla ja perustelemalla.

 

Yhdessä enemmän, nuorten kulttuuria nuorten ehdoilla?-hankkeen avulla pyritään saamaan aikaan uutta toimintaa, joka sopii mahdollisimman monelle nuorelle. Nuoret saavat ehdottaa, perustella ja tehdä päätöksiä. Aikuinen kulkee heidän rinnallaan prosessin ajan ja varmistaa, että nuorilla on tarvittava määrä tietoa ja osaamista päätöksiä tehtäessä.

Savitaipaleella toimintaa koordinoi Toiminnallisen taiteen ystävät ry. Savitaipaleen lisäksi projekti toteutetaan myös Sastamalassa Pirkanmaalla sekä Jyväskylässä Keski-Suomessa.

Anne Kokkonen