Valtakatu helpottaa parkkipulaa

Lappeenranta. Valtakadun liikenneympyrän ja Etelä-Saimaan välillä saa paikoin pysäköidä kadunvarteen. Öisin pysäköinti on kielletty.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen

Valtakatu on tarjonnut auttavan kätensä Lappeenrannan keskustan parkkipaikkapulaan.

Pysäköinti on sallittu aamusta keskiyöhön liikenneympyrän ja Etelä-Saimaan risteyksen välillä kolmella pätkällä. Kaksi pätkää on Lauritsalaan johtavalla ajoradalla ja yksi kaupunkiin johtavalla ajoradalla.

Pysäköinti on kielletty puolestayöstä aamuseitsemään, jotta kaista päästään auraamaan ilman esteitä.

Pysäköintiin on tarkoitettu oikeanpuoleisella ajokaista. Pyörätien puolelle ei saa mennä pysäköimään.

Uutta pysäköintimahdollisuutta ei ole  kaupungissa vielä juuri hyödynnetty.

 

Suunnittelupäällikkö Pentti Multaharjun mukaan on arvoitu, että Valtakadun liikenne hoituu yhdellä kaistalla. Lisäksi ratkaisu on tilapäinen.

Hietalankadulla, kaupunkiin johtavalla ajoradalla, on avattu pysäköintiin Kalervonkadun ja Untamonkadun välinen pätkä Suomen kotileipomon tuntumassa.

Keskustasta ovat parkkipaikat vähentyneet suurten rakennustyömaiden takia. Pysäköinti on siirtynyt entisiltä paikoilta usealle taholle.

Kaupungin pysäköinninvalvojan Karoliina Hyvärisen mukaan pysäköinti Peltolan kaduilla on lisääntynyt. Williparkin palveluisännöitsijä Marko Markkanen kertoo, että pysäköintitaloja käytetään aiempaa enemmän.

Kauppakeskus Gallerian parkkiluolat ovat kovassa käytössä. Kauppakeskuspäällikkö Sari Mustapää kertoo, että siellä on parkkipaikkoja sekä lyhytaikaiselle pysäköinnille että sopimusasiakkaiden pitkäaikaiselle pysäköinnille.

Kaikki pitkäaikaiset parkkipaikat ovat täynnä, ja kyselyjä tulee jatkuvasti. Myös lyhytaikaisten pysäköintipaikkojen käyttö on lisääntynyt.

-Gallerian pysäköintipaikkoja on opittu käyttämään. Meillä ei saa sakkoja. Asiakas maksaa siitä ajasta, jonka hän pitää autoaan hallissa. Ensimmäisen käyntikerran jälkeen pysäköinti sujuu helposti, Mustapää sanoo.

Kaupungintalon pohjakerrosten pysäköintitasanteet ovat päivisin täydessä käytössä. Paikkoja on liian vähän. Virastomestari Pentti Hotti kertoo, että iltaisin virka-ajan jälkeen siellä on tilaa konsertteihin ja tapahtumiin tulijoille.

Ilpo Leskinen