Ammattiopisto tarjoaa edelleen pienryhmäopetusta

Erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille on tarjolla 10 opiskelupaikkaa Imatralla, jos hakijoita on riittävästi.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen

Saimaan ammattiopisto Sampon kaksi pienryhmää jatkaa toimintaansa myös tulevana syksynä Imatralla. Erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille on tarjolla 10 opiskelupaikkaa sillä edellytyksellä, että hakijoita on riittävästi. Paikkoja on hotelli- ravintola- ja cateringalalla sekä kone- ja metallialalla.

Saimaan ammattiopiston järjestämään pienryhmäopetukseen hakeutuminen on muuttunut. Aiemmin pienryhmiin haettiin omalla hakukoodilla. Tänä keväänä pienryhmään haluavat kuuluvat samaan kiintiöön muiden hakijoiden kanssa. Hakija voi esittää toiveen pienryhmäopetuksesta liitteessä, mikäli hakee harkinnanvaraisessa haussa.

Mitä suurimmalla todennäköisyydellä pienryhmät saadaan perustettua Imatralle. Aiempina vuosina etenkin hotelli- ravintola- ja cateringalan pienryhmään on ollut enemmän hakijoita kuin paikkoja on tarjolla.

 

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä on huolissaan eritystä tukea tarvitsevien opiskelijoiden asemasta yhteishaussa.

— Erillishaun poistuminen johtaa siihen, että koulutusta tarvitsevien nuorten mahdollisuudet hakeutua koulutukseen ovat jatkossa entistä heikommat, koska koulutustarjontaa ei voida enää kohdentaa erityisryhmälle, kuntayhtymä toteaa hakemuksessaan opetus- ja kulttuuriministeriölle.

Kuntayhtymä on hakenut ministeriöltä lupaa erityisopetuksen järjestämiseen. Toiveessa on, että Saimaan ammattiopistoon saataisiin parin vuoden päästä 90 erityisopiskelijapaikkaa.

Saimaan ammattiopisto järjestää edelleen valmentavaa ja kuntouttavaa opetusta ja ohjausta omassa ryhmässä Lappeenrannassa. Tähän on erillishaku 1.—30.4.

 

Yhteishaun harkintaan perustuva valinta

Oppilaitos voi ottaa opiskelijoita koulutuksiin harkinnan perusteella.

Tällöin valinta tehdään valintapistemääristä riippumatta.

Yhteen hakukohteeseen voidaan ottaa tällä tavoin enintään 30 prosenttia opiskelijoista.

Syitä ovat oppimisvaikeudet, sosiaaliset syyt, koulutodistusten puuttuminen tai todistusten vertailuvaikeudet.

Aiempi joustava valinta -menettely ei ole enää käytössä.

Lähde: Opetushallitus

Yhteishaku jatkuu tämän viikon perjantaihin 14.3. saakka.

Kaisa Juntunen