Simolan liittymään lisätilaa kääntyjille

Lappeenranta. Vaalimaantieltä tehdään vaihtoehtoinen ajoreitti Vainikkalaan. Simolasta lähtevän tien peruskorjaus on jo meneillään.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen

Vaalimaantien Simolan liittymään on tulossa remontti. Siinä tehdään tilaa lisääntyvälle liikenteelle Simolan suuntaan ja parannetaan koko risteysalueen liikenneturvallisuutta.

-Vaalimaantieltä vasemmalle kääntyville tulee oma kaista. Liittymään tulee myös rakenteellista levennystä ja valaistus, kertoo rakennusmestari Hannu Moilanen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

 

Liittymä on parinkymmenen kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta. Siitä Simolaan viitoitettu tie jatkuu Simolan asemakylän jälkeen Rikkilän kylän kautta Vainikkalan lähelle Ojalaan.

Tiellä on viime keväästä alkaen ollut meneillään peruskorjaus. Risteysremontti on sille jatkoa. Tie tarjoaa vastedes vaihtoehtoisen ajoreitin Vainikkalaan sekä Lappeenrannan että Vaalimaan suunnasta.

Toistaiseksi Vainikkalaan ajetaan pääasiassa Lappeenrannasta Haapajärven kautta kaartelevaa kapeaa Vainikkalan tietä.

Simolasta lähtevää mutkaista soratietä ovat tähän asti käyttäneet pääasiassa paikalliset asukkaat. Peruskorjauksessa tie oikaistaan ja päällystetään. Käytännössä siinä syntyy yhdeksän kilometriä uutta tietä.

Valmista pitäisi olla ensi syksynä.

 

Simolan liittymä saadaan uusiksi vuoden loppuun mennessä, jos ELY-keskuksen suunnitelmat etenevät odotetusti.

Remontin suunnitelmaluonnosta esitellään Simolan asukkaille torstaina 13. maaliskuuta.

-Isompaa vastustusta tuskin on, Hannu Moilanen ennakoi.

Liittymän uusiminen maksaa alustavan arvion mukaan noin 400?000 euroa. Moilasen mukaan rahaa jää riittävästi tieremontista, jonka budjetti on 5,5, miljoonaa euroa.

Summasta on 80 prosenttia EU:n ENPI-tukea. Tieyhteyden parantaminen Vainikkalan kansainväliselle rautatieasemalle katsottiin tämän rajahankkeiden rahoituksen arvoiseksi.

-Vainikkalantien vaihtoehdoksi tulee nyt korkeatasoista tietä, Moilanen kehuu ja muistuttaa, että vaihtoehto edistää myös Vainikkalan toiminnallista kehittämistä.

-Kaupungilla on siellä monenlaisia maankäyttövarauksia.

 

Simolan liittymäalueen suunnitelmaluonnosta esitellään yleisötilaisuudessa Simolan koululla torstaina 13. maaliskuuta kello 18-20.

 

Liikenne lisääntyy

Vaalimaantien Simolan liittymän kohdalla menee nykyisin noin 2?300 ajoneuvoa.

Liikenteen odotetaan lisääntyvän kun Seiskatie valmistuu E 18 -moottoritieksi Haminasta rajalle saakka.

Simolan suuntaan lähtevällä tiellä menee parisataa autoa päivässä.

Niiden määrä kasvaa, jos ja kun Vainikkalan ajoreitin vaihtoehto tulee suosituksi.

Leena Sallinen