Kisapuiston kaukalon hintaankin tuli joustoa

LAPPEENRANTA. Kisapuiston hallin nykyisestä kaukalosta hyvitetään kymppitonni. Joustokaukaloon herunee avustusta myös SM-liigalta ja jääkiekkoliitolta.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen

Kisapuiston jäähalli joustokaukalo maksanee Lappeenrannan kaupungille vain hieman yli 60 000 euroa.

Nuoriso- ja liikuntalautakunta käsittelee tänään ylivieskalaisen Icepro Oy:n tarjousta, jossa uusia Icepro Steeline -joustolaitoja ja Compoline-yleisösuojia eli laitapleksejä tarjotaan kokonaishintaan 92 700 euroa (alv 0 %).

Samalla Icepro Oy on jättänyt Kisapuiston nykyisestä, vuonna 2005 asennetusta, kaukalosta 10 001 euron ostotarjouksen. Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksmanin tietojen mukaan SM-liiga ja jääkiekkoliitto rahoittavat lisäksi joustokaukalon hankintaa kumpikin 10 000 eurolla.

Näin ollen nettohankintahinta olisi 62 699 euroa.

— He ottavat vaihdossa vanhan kaukalon pois ja asentavat uuden paikalleen, kertoo Oksman tarjouksesta.

 

Jääkiekkoliigassa ensi kaudesta alkaen pakollisiksi tulevien joustokaukaloiden hinta on pudonnut talven aikana roimasti.

Syksyllä arveltiin, että pelaajien turvallisuutta lisäävä joustokaukalo maksaisi vähintään 150 000 euroa.

— Viime syksynä Suomeen annettiin tietoja, että sitä hintaluokkaa ne ovat. Nyt kun niitä on ruvettu kilpailuttamaan ja hankkimaan, niin todellinen hintataso on selvinnyt, uskoo Oksman.

On mahdollista, että joustokaukaloiden ensimmäisiin hinta-arvioihin sisältyivät myös uudet vaihto- ja toimitsija-aitiot.

Lappeenranta pyysi niistä tarjoukset optiona, mutta Oksmanin mukaan aitioita ei näillä näkymin olla uusimassa ainakaan tässä vaiheessa.

Kaukaloon tulevien mainoslevyjen hankinta jää puolestaan Liiga-SaiPa Oy:lle, koska ne ovat SaiPan mainospaikkoja eikä kaupunki ei ole yleensä rahoittanut seuran mainostiloja ja -paikkoja.

— Esimerkiksi urheilutalolla, Kimpisessä tai jäähallissa mainospaikat ovat seuroilla maksutta, mutta niiden rakentaminen ja ylläpitäminen kuuluvat seuroille, selventää Oksman.

 

Icepro Oy:n lisäksi tarjouksen joustokaukalosta jättivät määräaikaan mennessä Raita Sport Oy ja Vepe Oy.

Valintaperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous, jossa otetaan huomioon tarjouspyynnössä esitetyt perusteet ja vaatimukset kaukalon ominaisuuksista.

Kalle Sipiläinen