Täysi halli tuo 100 000 euroa

Kalle Sipiläinen

Kirjoittaja:
LAPPEENRANTA. Liiga-SaiPa Oy:n puheenjohtaja Timo Tersa arvioi loppuunmyydyn kotiottelun (4 825 katsojaa) tuovan heille liki 100 000 euroa.

— Voi olla jopa yli, jos pelataan perjantaina tai lauantaina. Arkipelit ovat monesti huonompia, sanoo Tersa, jonka mukaan ei ole väliä, onko kyseessä pudotuspeliottelu tai normaali sarjapeli.

Tersan mukaan puolivälieräpaikalla on SaiPalle iso merkitys. Seurat nimittäin saavat pitää pudotuspelien ensimmäisten kierrosten otteluiden tuotot itsellään.

Ensi viikon perjantaina alkavissa puolivälieristä portit mitalipeleihin aukeavat neljällä voitolla. Näin ollen SaiPa ja JYP pelaavat kumpikin vähintään kaksi kotiottelua.

Tersan mukaan SaiPan saavuttama kotietu on silti tärkeä.

— Jos sarjassa pelataan täydet seitsemän peliä, saamme vielä kaksi kotipeliä lisää.

 

Osa liigaseuroista saattaa laskea myös pudotuspelien tuotot etukäteen tulobudjettiinsa. SaiPa ei ole siihen lähtenyt.

— Pudotuspelihistoriamme on niin ohkainen, ettemme ole uskaltaneet laskea sen varaan. Mutta tälle tielle kun olemme päässeet, niin tällä pyrimme jatkamaankin, Tersa hekumoi.

Tersan mukaan normaaleihin runkosarjan otteluihin verrattuna pudotuspeliotteluista ei koidu SaiPalle mitään ihmeempiä kulueriä, jos sellaiseksi ei lasketa huomattavasti nousevaa hallivuokraa.

Lappeenrannan kaupungin taksa SM-liigan playoff-ottelulle on 2 000 euroa. Runkosarjaottelusta perittiin tämän vuoden puolella 520 euroa.

— Käytännössä merkitystä ei ole. Meillä olisi halli kumminkin käytössä.

 

Välieristä alkaen pudotuspeliotteluiden lipputulot menevät SM-liigan yhteiseen pottiin, mutta muut rahat jäävät edelleen seuroille.

Kauden jälkeen lipputuloista kertynyt potti jaetaan loppusijoitusten perusteella kymmenen pudotuspeleihin selvinneen seuran kesken.

 

Täsmennystä Liiga-SaiPan ottelutaksoihin

LAPPEENRANTA. Sunnuntain Etelä-Saimaan urheilusivuilla mainitut Liiga-SaiPan hallivuokrat kaipaavat täsmennystä. SaiPa maksaa liigaotteluistaan kaupungille tuntitaksaa, joka tämän vuoden puolella pelatuissa runkosarjan otteluissa on ollut 520 euroa.

Kaikkine valmisteluineen ja tapahtuman purkamisineen yhteen liigaotteluun varataan aikaa 4,5 tuntia. Näin ollen hinnaksi tulee 2 340 euroa per ottelu. Sunnuntain lehden jutussa mainittiin virheellisesti, että 520 euroa olisi kokonaishinta ottelulle.

— Ottelukohtainen lasku tietysti jää pienemmäksi, jos käy niin, että hallivarausta ei tarvita 4,5 tuntia. Tuo 4,5 tuntia on keskivertoaika, joka meillä hallissa on ollut, kertoo liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman.

Semifinaaleista alkaen tapahtumanjärjestäjäksi vaihtuu SM-liiga. Semifinaaleissa taksa on 2 000 euroa per tunti. Näin ollen SM-liigalle menee ottelusta 9 000 euron lasku, jos SaiPa sinne asti jatkaa.

Otteluiden lisäksi SaiPa maksaa kaupungille vuokraa pukutiloista sekä toimisto- ja varastotiloistaan.

Kalle Sipiläinen