SaiPa tarjosi thrillerin heti kärkeen

Lappeenranta. Dave Spinan ylivoimamaalin pari minuuttia ennen loppua räjäytti perjantai-illan huuman täysille kierroksille.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen

SaiPan  amerikkalaishyökkääjän Dave Spinan täysosumailta piti kotiedun Kisapuistossa, kun jääkiekkoliigan puolivälierät polkaistiin perjantaina vauhtiin.

SaiPa kaatoi avauskierroksen thrillerissä JYPin 2—1 (1—1, 0—0, 1—0) ja Spina oli vahvasti mukana molemmissa maaleissa. Pelikellossa oli aikaa kaksi minuuttia ja 12 sekuntia, kun Spina täräyttti sydämensä kyllyydestä kiekon JYPin verkkoon ohi voimattoman Tuomas Tarkin. SaiPa pelasi silloin kahden miehen ylivoimalla Jani Tuppuraisen ja Jyrki Välivaaran otettua perä perää jäähyt.

— Tietysti olen iloinen, että maalipaikkoja osui nyt minulle, mutta tänään ansio kuului kyllä koko ketjulle. Stefano Giliati ja Patrick Davis tekivät loistavan esiityön, Spina kiitteli.

 

Ratkaisumaalissa Giliati huijasi JYPin pelaajat valelaukauksellaan ja Spina pääsi vapaasti täräyttämään voittomaalin.

SaiPan ensimmäinen osuma syntyi myös ylivoimalla. JYP oli karannut Tuomas Pihlmanin alkuminuuttien maalilla johtoon, kun SaiPa sai ensimmäisen kunnon mahdollisuutensa Eric Perrinin jäähyn aikana.

Dave Spinan kiemurteli JYPIn maalille ja kiersi jo maalivahti Tarkinkin, mutta katsoi parhaaksi siirtää vielä kiekon Giliatille tyhjän maalin kulmalle.

— Olimme opiskelleet Tarkin torjuntoja ja tiesin hänen tulevan ulos helposti. Harhautin ja kun ryhdyin laukomaan, hän olikin taas yllättäen edessäni, silloin pitää vielä siirtää kiekko muille, Dave Spina kuvaili.

 

SaiPan pohjoisamerikkalaiset hyökkääjät pantiin samaan ketjuun, kun kakkosketjun sentterinä aloittanut Jaakko Rissanen loukkasi itsensä vain kolmen vaihdon jälkeen.

— Olemme sen verran pelanneet yhdessä, että tiesimme heti, kuinka homma saadaan toimimaan. Patrick antoi loistavia syöttöjä ja Stefano Giliati tekee valtavasti töitä laidalla, Spina kehui.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli helpottunut siitä, että tärkeän ensimmäisen pudotuspelin ratkaisijoita löytyi vaikeiden alkuminuutin jälkeen.

— Me aloitimme jotenkin jähmeästi, ehkä JYP on sen verran rutinoituneempi näissä pudotuspelissä, että se osasi tulla vahvemmin. Toiseen peliin meidän kyllä pitää saada jo parempi lähtö.

— Onneksi tänään kuitenkin ylivoima toimi hyvin.

 

Voittavan joukkueen kokoonpanoa ei helposti muuteta, mutta Jaakko Rissasen loukkaantuminen saattaa tuoda muutoksia SaiPan ketjuihin lauantain peliin.

— En osaa osaa sanoa siitä, pystyykö Rissanen pelaamaan. Nyt oli aika helppoa siirtää Giliati nelosketjusta kakkoseen Davisin viereen, koska he ovat ennenkin pelanneet yhdessä, Tirkkonen sanoi.

SaiPa – JYP 2—1

Kisapuiston tähti

Dave Spina pelasi kauden parhaan pelinsä ja oli vahvasti mukana SaiPan molemmissa maaleissa.

 

Illan lämäri

— Joskus paremmatkin pelaajat kuin minä ovat pitkään ilman maaleja ja sitten niitä pisteitä tulee.

Dave Spina

 

Keltamustien kommentti

— Huikea kotivoitto, huikea tunnelma ja mikä tärkeintä — kotietu säilytettiin. Koko halli hienosti kannustuksessa mukana ja lauantaina Hippos pääsee todistamaan keltamustien raivokasta kannustusta. Nyt vain jäitä hattuun ja toinen voitto taskuun, tunnelmoi Marko Koskinen faniyhdistys Saimaan Keltamustat ry:stä.

 

Olimme opiskelleet Tarkin torjuntoja ja tiesin hänen tulevan ulos helposti.

Dave Spina

Jarmo Hämäläinen