Savitaipale tekee kevätpuhallusta

Savitaipale. Ystävien yö syntyy pitkälti nuorison omin voimin. Riikka Kylliäinen toivoo tapahtumalle jatkuvuutta.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen

Nuoriso on täpinöissään Savitaipaleella näinä päivinä. Perjantaina vietettävää Ystävien yötä varten täytyy valmistautua muutenkin kuin bilevaatteita sovittamalla.

-Nuoret tekevät itse paljon ja innostus on sen mukaista, nuorisotyöntekijä Riikka Kylliäinen paljastaa.

Tekemistä riittää toki myös Kylliäiselle, joka ideoi lappeenrantalaisen Kaamospuhalluksen savitaipalelaisen version. Idea muhi muutaman vuoden, kunnes sopiva toteuttajajoukko sponsoreilla täydennettynä osui yhteen.

-En olisi ennalta uskonut, että tästä tulee näin suuri voimainponnistus. Mitään vastaavaa ei Savitaipaleella ole aiemmin järjestetty.

 

YSTÄVIEN yöstä tulee näytön paikka erityisesti paikallisille bändeille, jotka saavat esiintymismahdollisuuksia vain harvakseltaan. Nyt lavalle pääsee useita musiikkikoulun yhtyeitä, joista kukin soittaa muutamia kappaleita.

-Illan kohokohtana on Sami Vesakoivun ja lukioikäisten nuorten muodostaman Listen-bändin esiintyminen. Ennakkotietojen mukaan luvassa on tanssittavaa musiikkia.

Bändiesiintymisten väliajoilla seurakunnan nuoret järjestävät yleisölle ohjelmaa. Luvassa on myös yläkouluikäisten tanssiesitys, sekä muutaman hyödyllisen muuvin opettaminen yleisölle.

-Lisäksi 4H:lla on esillä elävä kirjasto, SPR järjestää päihdekyselyn, riistanhoitoyhdistys antaa mahdollisuuden laserammuntaan ja kuvataidekoulu tarjoaa kasvomaalausta, Kylliäinen luettelee.

Tapahtuman ainoa ulkopaikkakuntalainen esiintyjä on lappeenrantalainen Panu Kärri, joka tarjoaa stand up?-komiikkaa yleisön viihdykkeeksi.

 

RIIKKA Kylliäisellä ei ole omia muistoja Savitaipaleen muinaisista nuortenilloista, sillä hän muutti Joensuuhun lapsuusvuosien jälkeen. Yläkouluiässä viikonloput kuluivat nuorisotaloissa tai rundilla kaupungilla.

-Savitaipaleella on hirveän hyvät nuorisotilat, toivottavasti kaikki vain löytäisivät ne ja kertoisivat rohkeasti omista toiveistaan.

Viime aikoina nuorisotilassa on järjestetty muun muassa peliturnauksia, Disney-elokuvailtoja sekä leivontaa. Jos puuhailu ei innosta, tiloihin saa tulla myös oleilemaan.

Kylliäisen omat tyttäret alkavat hekin olla nuorisotilaiässä. Se, miten paljon ohjeistusta tulee kotoa käsin, on äidin mukaan hyvin vaihtelevaa.

 

Ystävien yö 12 vuotta täyttäneille Savitaipaleen koulukeskuksen auditoriossa ruokalassa ja alakäytävällä perjantaina 21. maaliskuuta kello 19-23.  Kaikki tulijat puhallutetaan ulko-ovella.

 

Riikka Kylliäinen

Ikä 47 vuotta.

Filosofian maisteri, pääaine ranska.

Etsivän nuorisotyön työntekijä Savitaipaleen nuorison tuki ry:ssä.

Asuu Savitaipaleella.

Perheessä mies ja kolme tytärtä.

Harrastuksina liikunta ja opiskelu.

Anne Kokkonen