Riihelän paita nousee urheilutalon kattoon

Lappeenranta. Namikan menestysvuosien kapteeni saattaa vielä joskus palata kentän reunalle valmennustehtävissä.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen

Kahta SM-kultaa ja neljää cup-voittoa Lappeenrannan Namikalle hankkimassa ollut Pasi Riihelä saa ensimmäisenä koripalloilijana pelipaitansa urheilutalon kattoon.

Namikan ja Katajan pelissä lauantaina 5.4. tapahtuva kunnianosoitus lämmittää Namikan monivuotisen kapteenin mieltä.

— Tämä on upea tunnustus seuralta. Ensimmäisen mestaruuden voittaminen Namikalle 2005 oli jotain aivan erityistä minun urallani.

— Menestys toi paljon positiivisia asioita ympärille ja Lappeenrannasta tuli minulle ainut oikea kodilta tuntuva paikka, Saksassa, Ruotsissa ja Sveitsissä ammattilaisena pelannut Riihelä sanoo.

 

Sähköliikettä nykyään pyörittävä 39-vuotias Riihelä oli Namikan joukkueen kulmakivi vuodet 2001—2009. Viimeisen ottelunsa Namikassa hän pelasi numero yhdeksän paidassaan come back-kaudella 2011—12.

— Silloin viimeisessä pudotuspelissä Bisonsia vastaan onnistuin vielä tekemään yli 20 pistettä. Onhan siitä paluusta puhuttu sen jälkeenkin, mutta aika ei riitä täysipainoiseen harjoitteluun ja pelaamiseen.

— Toinen juttu on tietysti se, että kunnossa pysyminen ja peleistä palautuminen vaatisi tässä iässä paljon enemmän kuin ennen.

— Pitää nostaa hattua samaan aikaan armeijan urheilujoukoissa olleelle Markkasen Jussille, joka pelaa vielä jääkiekkoa huipputasolla.

Koripallo on tällä hetkellä Pasi Riihelän elämässä hieman sivuroolissa, mutta paluu kentän laidalle vaikkapa valmentajana on hyvin mahdollista.

— Liekki ei ole sammunut ja mediasta seuraan koripalloa tiiviisti. Peleissä olen ehtinyt nyt harvemmin käymään, perhe ja firma tuovat muita kiireitä.

— Valmentaminen saattaa jossain vaiheessa tulla kyseeseen. Siihen pitää kuitenkin olla aikaa riittävästi ja nyt sitä ei ainakaan ennen ensi syksyä ole.

— Koripallo elää nyt lajina hienoa buumia ja maajoukkueen pääsy MM-kisoihin varmaan vielä voimistaa sitä.

— Se innostus pitäisi pystyä vaan hyödyntämään seuroissakin, 66 maaottelua Suomen paidassa pelannut Riihelä sanoo.

Jarmo Hämäläinen