Catz jyräsi finaaleihin

LAPPEENRANTA. Catz oli täysin ylivoimainen kolmannessa välierässä. Huima oli hävinnyt ottelun ennen kuin se ehti alkaakaan.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen

Kentällä oli vain yksi joukkue Catzin ja Huiman kohdatessa naisten korisliigan kolmannessa välierässä Lappeenrannan urheilutalolla.

Catz saneli alusta asti ottelun kulun, ja vierailija Huiman osaksi jäi vain katsella vierestä kissalauman jyrätessä finaaleihin luvuin 112-56 (59-28).

Ilman ykköstykkiään Brandi Davista taistoon lähteneellä vierasjoukkueella ei ollut mitään jakoja. Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi totesi, että ottelu oli käytännössä hävitty siinä vaiheessa, kun joukkue nousi bussiin.

-Brandi jäi pois, ja Kenya (Robinson) ei pystynyt kunnolla kävelemään. Meni viimeisetkin toivot. Meidät lyötiin henkisesti ja fyysisesti, Nurmi harmitteli.

CATZIN leirissä tunnelma oli iloisempi. Joukkueesta huokui ottelun alusta asti, että se haluaa paketoida välieräsarjan. Ja sen se myös teki.

-Oli iloista hyökkäyspeliä läpi ottelun. Kaksi ensimmäistä ottelua olivat paljon kovempia, mutta nyt näki, että Huiman selkäranka on katkennut, Catzin päävalmentaja Mika Haakana kiteytti.

Haakanaa ilahdutti se, että onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Edellisessä ottelussa loistanut Dionne Pounds esitti heittotaitojaan kaaren takaa. Hän pussitti seitsemästä yrityksestään peräti viisi kolmosta, ja merkkautti yhteensä 17 pistettä.

Ahnein pistehai oli Jordan Murphree 28 pisteellään. Elena Reshetko hallitsi ilmatilaa korien alla. Hän keräsi 12 levypalloa ja 19 pistettä.

-Myös meidän nuorilla pelaajilla oli tosi hyvää tekemistä. Tämä oli heille kolmas peli neljän päivän sisään. Ei heitä pitänyt edes juuri peluuttaa, mutta hyvin näyttivät jaksavan, Haakana hehkutti myös A-junioreissa tahkonneita pelureitaan.

 

JOBIN postia Catzille toi Emmi Vapamaan loukkaantuminen alkulämmittelyssä. Haakanalla ei ollut tietoa ottelun jälkeen vamman vakavuudesta. Finaaleissa Catzia vastaan astelee PeKa.

-Vaikka tässä on voittoputki päällä, ja hehkutus on ollut kovaa, niin heidän voittamisensa ei tule olemaan helppoa. Tasoa pitää nostaa vielä yksi pykälä, Haakana ennakoi tulevaa.

 

Urheilutalon tähti:

Elena Reshetko oli oivalla pelipäällä. 19 pistettä ja 12 levypalloa ottanut pelaaja näytti tekevän kentällä välillä aivan mitä tahtoi.

 

Päivän pointti:

Reshetko palkittiin ennen ottelua 500:n levypallon rajan rikkomisesta. Hän on kaikkien aikojen tilastossa kolmannella sijalla.

 

Illan hook:

”Hei! Otetaan se pallo!” Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi neuvoi joukkuettaan epätoivoisen kuulosena Catzin vyöryttäessä.

Tuomo Reponen