Eekoo myynti pysyi pienessä kasvussa

TIMO LAITAKARI

Kirjoittaja:
S-ryhmä pärjäsi Etelä-Karjalassa selvästi K-ryhmää paremmin alkuvuonna. Etelä-Karjalan Osuuskaupan myynti kasvoi tammi-maaliskuussa nelisen prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajasta. Luvuissa on mukana yhtiöön ostettu Autotalo Ripatti, ja vertailukelpoinen kasvu on noin kahden prosentin luokkaa.

Toimitusjohtaja Olli Vormisto kertoo, että päivittäistavarakauppa on ollut noin kahden prosentin kasvussa. Käyttötavarassa myös Eekoo on kokenut takapakkia. Noin kahden prosentin miinus on silti selvästi K-ryhmän miinuksia lievempi.

– Tässä taloustilanteessa lukuja voi pitää erittäin hyvinä, Vormisto sanoo.

 

Venäläisten ostosmatkailun hyytyminen näkyy myös Eekoossa, vaikka asiakasmäärät eivät juuri olekaan laskeneet. Vormisto arvioi, että ruplissa mitaten venäläiset ostavat yhtä paljon kuin ennenkin. Kurssin huononemisen vuoksi myynti on euroissa laskenut parisenkymmentä prosenttia.

Myös koko S-ryhmän alkuvuosi sujui alkuvuonna kohtuullisesti. Vertailukelpoinen myynti laski 0,3 prosenttia. Tammi-helmikuussa S-ryhmän vähittäismyynti oli 2?576 miljoonaa euroa.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi hitusen edellisvuodesta: 1,6 miljardin euron myynnissä oli kasvua 0,7 prosenttia. Käyttötavarakaupan myynti nousi 2 prosenttia 288 miljoonaan euroon. Muilla liiketoiminta-alueilla myynnit olivat laskevia.

Timo Laitakari