Joutsenranta taas ilkivallan kohteena

Outi Salovaara

Kirjoittaja:
Hotelli Joutsenranta Lappeenrannan Rauhassa on jälleen ollut ilkivallan kohteena. Yksi lukituista päärakennuksen ovista on revitty auki, ja sisällä on sotkettu paikkoja.

Hotelli on venäläisessä omistuksessa — kenen tarkalleen ottaen, on kiistanalainen asia. Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa käsittelyä odottaa moskovalaisen naisen ja Brittiläisille Neitsytsaarille rekisteröidyn Usilett Properties -yhtiön riita kiinteistön omistuksesta.

Moskovalaisnainen nosti toukokuussa 2013 kanteen Usilett-yhtiötä vastaan väittäen itse olevansa kiinteistön omistaja.

Aiemmin Joutsenrannan omistajana esiintyi Kyprokselle rekisteröity Loufrome Holding -yhtiö, jolla puolestaan oli omistusriita Joutsenrannasta Usilettin kanssa.

 

Vuonna 2011 silloisina omistajina pidetyt Loufromen edustajat siivosivat vuodesta 2004 lähtien tyhjillään olleen ja ilkivallan tekijöiden pahoin sotkeman hotellin. Samalla ikkunoita peitettiin ja ovet teljettiin. Nyt ilkivallantekijät ovat uudelleen löytäneet tiensä hotellille.

Loufromen edustajina esiintyneet tahot olivat 2011 yhteydessä Lappeenrannan kaupunkiin ja kertoivat haluavansa perustaa Joutsenrantaan edullisen hotellin. Loufrome myös teetti hotellista kuntoarvion 2012.

Sen jälkeen kaupunki ei ole kuullut Joutsenrannan väestä mitään.

 

Outi Salovaara