Kultsu luottaa amerikanapuihin

Joutseno. Kun Kultsu FC sai tiedon kakkosen sarjapaikasta, kotimainen siirtoikkuna oli jo menossa kiinni. Vahvistuksia joukkueeseen on saatu Teksasista, Puerto Ricosta ja Argentiinasta.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen

Viisi vuotta sitten ranskalaisen visiitin jalkapallon kakkoseen tehnyt Joutsenon Kultsu FC lähtee lauantaina uuteen yritykseen varsin kansainvälisellä ryhmällä.

Raviradan tekonurmella Kultsun harjoituksissa kotimaisen kaartin seassa löytyy pelimiehiä niin Teksasista, Puerto Ricosta ja Argentiinasta. Amerikanapuihin Kultsu joutui turvautumaan, kun tieto kakkosen sarjapaikasta varmistui vasta tammikuussa.

— Kotimainen siirtoikkuna oli silloin menossa kiinni, joten muita vaihtoehtoja ei oikein jäänyt. Melkoiselta takamatkaltahan me lähdimme muihin joukkueisiin verrattuna. Kyllä tästä naapuriseuroiltakin joitakin pelaajia kysyttiin, mutta sieltä ei apuja saatu, Kultsun valmentaja Heimo Borgström kertoo.

 

Viime kesänä Kultsussa jo pelannut puertoricolainen keskikenttätaituri Jackie Marrero jatkaa joutsenolaisten riveissä. Samasta suunnasta tulee myös toinen keskikentän pelinrakentaja Juan Coca.

Yhdysvaltain mantereelta Teksasista Kultsuun on hankittu maalivahti Graig Hill ja toppari Walter Kroholz.

— Molemmat ovat pelanneet Teksasissa toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Graig Hill on pelannut hyviä harjoituspelejä, hän on sellainen Timo Tarhilan tyyppinen maalivahti, Heimo Borgström hakee vertailukohtaa Kultsun takavuosien luottovahdista.

 

Kultsun ulkomaisia pelaajahankintoja on hoitanut Reima Oikkonen, jonka oma poika Alex Oikkonen on harjoitellut ja pelannut talvikauden liigajoukkue MYPA:n riveissä.

— Muurisen Antin kanssa on sovittu siitä, että Alex voi olla Kultsun käytössä, jos MYPA ei häntä tarvitse. Todennäköisesti hän pelaa jo meillä lauantaina kauden avauksessa, Borgström ennakoi.

Tuorein hankinta Kultsun riveihin on argentiinalainen kärkipelaaja Conzalo Ucha Lopez, joka pelaa vielä try outilla.

EU:n ulkopuolelta tulevia pelaajia voi joukkueessa olla kentällä yhtaikaa kolme. Kultsussa tämän kiintiön täyttävät Marrero, Hill ja Kroholz.

— Juan Cocalla ja Lopezilla on myös Espanjan passi. EU-pelaajien suhteen ei rajoituksia ole, Borgström muistuttaa.

Jarmo Hämäläinen