Tsekin junnut eivät vetelehdi hotellihuoneessa

Lappeenranta. Poikien jääkiekon MM-kisat tekevät katukuvasta kansainvälisen. Tsekin kiekkonuorukaiset viettävät aikaa syöden ja shoppaillen.

Kirjoittaja:
Jenni Hirvinen

David Pastrnak, Filip Chlapik, Pavel Zacha ja Jiri Cernoch paistattelevat päivää Sokos Hotel Lappeen edustalla. Keskustelu Lappeenrannan lounaspaikoista käy kiivaana.

— Mentäisiinkö kiinalaiseen? Pastrnak ehdottaa.

— Mistähän täältä saa sushia? miettii Chlapik.

Nuorukaiset viipyvät Etelä-Karjalassa muutaman päivän, sillä he edustavat Tsekkiä poikien alle 18-vuotiaiden jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa. Torstaina joukkue kohtaa Imatra Spa Areenalla Venäjän.

— Venäjän joukkue on taitava. Luvassa on kovasti odotettu peli, virnistää Tsekin joukkueen toimitusjohtaja Milan Hnilička.

 

Etelä-Karjalaan on lennätetty joukkueita Tsekin lisäksi Venäjältä, Ruotsista, Tanskasta, Saksasta, Slovakiasta, Sveitsistä, Kanadasta ja Yhdysvalloista.

Tsekin tiimi on kuluttanut aikaansa Lappeenrannassa lounaspaikoissa syöden, satamassa veneitä katsellen ja tehden ostoksia kauppakeskuksissa.

— Osa pojista löysi Jack & Jonesista farkut. Minä katselin vaan, Cernoch kertoo.

Kiekkomiesten aikataulu on kiireinen. Aamuharjoituksissa on oltava yhdeksältä, ja otteluiden ja treenien lisäksi päivät täyttyvät joukkuetapaamisista. Pastrnak on tottunut tiukkaan tahtiin.

— Ei malta istua hotellihuoneessa, kun on pari tuntia vapaata.

 

Tsekin nuorilla miehillä on Lappeenrannassa paljon nähtävää. Nelikko tutustui kaupunkiin vasta kisojen myötä.

— Vaikka paikka on nätti, on pelaaminen ollut matkan paras kokemus, Chlapik myöntää.

Myös Hnilička on Etelä-Karjalassa ensimmäistä kertaa. Yhdentoista päivän mittaiset kisat päättyvät sunnuntaina.

— Kahvila Majurska oli upea, mutta vetyäkin on vielä ehdittävä maistaa, sanoo entinen maalivahti.

Maailmanmestaruuskilpailut houkuttelevat kiekkoilijoiden ja kykyjenmetsästäjien lisäksi turisteja.

— Kevät on matkailulle haastava aika, mutta kisat ovat olleet hyvä vetonaula. Täydessä Kisapuistossa on upea tunnelma, iloitsee Mirka Rahman, Lappeenrannan kaupungin markkinointiviestintäpäällikkö.

Lappeenrannassa ja Imatralla isännöidään 31 ottelua. Suomen Pikkuleijonat pelaavat tänään Kisapuistossa Ruotsia vastaan.

 

 

Olympiavoittaja kiittää kisamiljöötä

Tsekin poikien jääkiekkojoukkueen toimitusjohtaja Milan Hnilička tuntee menestyksen maun. Kiekkouransa aikana hän voitti kolme maailmanmestaruutta ja Naganosta olympiakullan. Entinen maalivahti on vaatinut taidokasta peliä myös joukkueensa nuorukaisilta.

— Lappeenranta on kiva paikka, mutta yleinen tunnelma ei riipu pelkästä kisamiljööstä vaan myös siitä, kuinka oma joukkue suoriutuu.

Kisajärjestelyt on Hniličkan mielestä hoidettu Etelä-Karjalassa hyvin. Lappeenrannan Kisapuisto ja Imatra Spa Areena saavat kiitosta.

— Hallit ovat pieniä, mutta miellyttäviä. Kisapuisto varsinkin on ollut meille sopiva.

Jenni Hirvinen