Kelluvaa bulevardia visioidaan Lappeenrantaan

Lappeenranta. Sataman alueen matkailu voisi elävöityä valaistun rantabulevardin avulla. Bulevardi olisi osa kelluvaa tapahtuma-alustaa.

Kirjoittaja:
Jenni Hirvinen

Suunnitelmat Lappeenrannan sataman alueen elävöittämiseksi täsmentyvät.

Konsulttiyhtiö GSP Group ehdottaa sataman alueelle valaistua rantabulevardia, joka alkaisi Pallonlahdelta ja jatkuisi Myllysaareen asti.

Konsulttiyhtiön selvityksen teetti Wirma Lappeenranta päämääränään kehittää Pallonlahden, Myllysaaren ja sataman alueita ja ympärivuotista matkailua.

 

Wirman Antti Tuomaala sai konsultin suunnitelmat käsiinsä pari viikkoa sitten.

GSP Groupin selvityksen perustana on kelluva ja ympärivuotisesti avoinna oleva tapahtuma-alusta. Valaistu bulevardi olisi osa isoa kokonaisuutta.

Tuomaalan mielestä konsultin esitys on hyvä avaus.

— Pallonlahti-Myllysaari-alue on nostettu matkailun näkökulmasta kaupunkistrategian kärkikohteeksi.

GSP Group suunnittelee myös tapahtumavuosikelloa eli tapahtumaa vuoden jokaiselle kuukaudelle. Yhtiön mukaan kiinnostuneita tapahtumajärjestäjiä on jo ilmoittautunut.

 

GSP kysyi alueen yrittäjiltä ehdotuksia sataman alueen kehittämiseksi. Ideavyöry pakotti karsimaan jyvät akanoista.

— Mukaan pääsivät vain kustannustehokkaat ja yrittäjälähtöisesti toteuttamiskelpoiset ideat, kertoo Tytti Sirola, GSP:n edustaja.

Yrittäjiltä kysyttiin mielipidettä kelluvasta tapahtuma-alustasta. He näkivät rantapromenadin sopivaksi alueeksi pienille kojuille, putiikeille, ravintoloille ja huvipuistoille. Yrittäjät ehdottivat myös ravintolalaivojen siirtoa rantapromenadille, jolloin Kaupunginlahdelta vapautuisi rantaviivaa muuhun käyttöön.

GSP:n suunnitelmien mukaan Kukkosaari yhdistettäisiin Myllysaareen sillalla ja seikkailupuiston toiminnot laajenisivat saareen asti.

 

Rantabulevardista voisi tulla ympärivuotinen ajanviettopaikka kelluvan monitoimialustan toimintojen ja valaistuksen avulla.

Yrittäjät toivoivat sataman alueen markkinoinnin napakoitumista.

— Talvea pidettiin erittäin haasteellisena matkailun näkökulmasta. Ratkaisuna nähtiin tiivis ja yhtenäinen markkinointi ympäri vuoden, Sirola sanoo.

 

 

Lappeenrannan Nizza

 

Kelluvan rantapromenadin päälle voisi tulla

ravintola- ja kioskitoimintaa

liiketiloja ja myymälöitä

kuntosali ja kaupunkikylpylä

esiintymislava ja tapahtumatori

lämmitetyt uima-altaat

vierasvenepaikoitus

lasten leikkipuisto

Lähde: GSP Group Oy

Jenni Hirvinen