Rättihalliremontti on saamassa valtion tukirahaa

Lappeenranta. Kisapuiston vanha harjoitushalli remontoidaan syksyllä teräsrakenteiseksi ja energiataloudelliseksi, jos myönteinen päätös valtionavusta tulee keväällä.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen

Pitkään vireillä ollut Kisapuiston rättihallin eli vanhan harjoitusjäähallin remontti on näillä näkymin toteutumassa syksyllä. Miljoonaluokan remontin liikkeelle lähteminen vaatii vielä varmistusta hankkeen valtionavusta, mutta vihreää valoa on siltäkin suunnalta näytetty.

— Lopullista päätöstä odotellaan vielä, mutta sellaista ennakkotietoa on saatu, että olisimme saamassa hankkeeseen odotettua enemmänkin valtionapua. Mahdollisesti avustus voisi olla 380 000 euroa, Lappeenrannan liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman  kertoo.

Oksmanin mukaan vanha Kisapuiston harjoitusjäähalli on ollut liikuntapaikkana kallis ylläpitää, koska sen lämmöneristys on niin huono. Lämpimällä säällä sitä ei ole pystynyt jäädyttämään ja talvella siellä on hyvin kylmä.

— Remontissa hallin rättiosa puretaan ja se korvataan teräsrunkoisella rakenteella, jonka elinkaari saattaa hyvinkin olla 30 vuotta. Halliin tehdään myös lämpöeristys ja energiataloudellisesti se tulee olemaan aivan eri tasoa kuin vanha rättihalli, Oksman kertoo.

 

Halliremontissa keskitytään vain vanhaan rättiosaan.

— Pukuhuoneiden puoleinen osa on kohtalaisen hyvässä kunnossa, eikä siihen nyt puututa.

Päätöstä halliremontin valtionavusta odoteltiin jo aiemmin, mutta viimeistään toukokuun aikana se lienee tulossa.

— Ilmeisesti nämäkin päätökset ovat hieman siirtyneet, kun Arhinmäki vaihtui uuteen urheiluministeriin, Oksman arvioi.

 

Kisapuiston vanhan harjoitushallin remontti on ollut suunnitelmissa pitkään.  Jossain vaiheessa hallin purkamistakin on väläytetty.

Rättihallin tulevaisuudennäkymät olivat heikonlaiset, kun Lappeenrannan ja Joutsenon kuntaliitoksen jälkeen suunniteltiin uutta jäähallia Joutsenon kirkonkylälle.

Joutsenon keskustaajamaan ei jäähallia kuitenkaan tehty, eikä edes tekojäätäkään.

Jääkiekkojuniorien ja taitoluistelijoiden harjoitusolosuhteiden kannalta Kisapuiston harjoitushallin remontin toteutuminen olisi hyvä uutinen.

— Harjoitushallin kunnostaminen ja sen pysyminen Kisapuistossa on meidän kannaltamme erittäin tärkeää. Jos se olisi pois pelistä, niin ainakin kaksi askelta mentäisiin taaksepäin, SaiPa ry:n puheenjohtaja Jouni Vilkko sanoo.

 

Rättihallin olosuhteiden koheneminen on myös Vilkon mielestä olennaisen tärkeää.

— Se remontti, jos mikä, maksaa kyllä itse itsensä nopeasti takaisin. Nykyisellään rättihalli on energiatehokkuudeltaan niin huono.

SaiPan toiminnassa on nykyisellään mukana 500 junioripelaajaa.

— Kisapuistossa on neljä kaukaloa, mutta siitä huolimatta harjoitusvuoroja ei saada niin paljon kuin tarvittaisiin. Käyttäjiä on paljon, on SaiPa, PEPO ja taitoluistelijat, Vilkko muistuttaa.

 

Jos riittävä valtionosuus Kisapuiston rättihallin remonttiin varmistuu toukokuussa, remontti voi Ilkka Oksmanin arvion mukaan alkaa ehkä syyskesällä

— Rättihalliin on jää tehty yleensä syyskuussa. Nyt halli saattaa olla alkusyksyllä kuukauden, kaksi käytöstä poissa, Oksman ennakoi.

Jarmo Hämäläinen