Seurakuntayhtymä elää vakaita vuosia

Tilinpäätös. Lappeenrannan seurakuntayhtymä teki viime vuonna hyvän tilinpäätöksen.

Ilpo Leskinen

Lappeenrannan seurakuntayhtymän talous on vakaassa kunnossa. Viime vuodelta on kirjattu hyvä tilinpäätös, ja tämä vuosi näyttää talousjohtaja Irmeli Hakkaraisen mukaan lähes yhtä hyvältä tai ainakin kohtalaiselta.

Tuloslaskelma osoittaa viime vuoden tilikauden tulokseksi miljoona euroa.

Hyvä tulos oli Hakkaraisen mukaan monen tekijän summa. Seurakuntayhtymä sai ennen vuodenvaihdetta satojen tuhansien eurojen tilityksen, joka normaalisti maksetaan tammikuussa. Tämä on tietysti pois tämän vuoden tuloksesta.

Muitakin tekijöitä talouden takaa löytyy. Hakkarainen kertoo, että työntekijöiden sairastavuus on vähentynyt ja sijaisten tarve samalla pienentynyt.

Kirkon työntekijöiden palkankorotukset olivat pienempiä kuin mihin oli varauduttu. Kiinteistöistä saatiin myyntituloja, eivätkä seurakunnat käyttäneet kaikkea niille varattua määrärahaa. Toimintatuotot ylittivät budjetoidun.

 

Viime vuoden suurin investointi, Lauritsalan seurakuntakodin 3,2 miljoonan euron peruskorjaus, pystyttiin maksamaan kassavaroista. Tosin miljoonan ylijäämä hupeni tähän remonttiin. Lopullinen viime vuoden tulos jäi 85 000 plussan puolelle.

-Olemme varsin tyytyväisiä talouden tilanteeseen, Hakkarainen sanoo.

Seurakuntayhtymän kirkkovaltuusto hyväksyi keskiviikkoillan kokouksessaan viime vuoden tilinpäätöksen.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen