Jukka Kopra miettii jo revanssia

POLITIIKKA. Kokoomuksen puheenjohtajiston ulkopuolelle jäänyt lappeenrantalainen Kopra sanoo, että kahden vuoden kuluttua olisi kotikenttäetu.

Kirjoittaja:
HEIKKI SOPANEN

Lappeenrantalainen kansanedustaja Jukka Kopra jäi kokoomuksen varapuheenjohtajavaalissa neljänneksi. Varapuheenjohtajat valittiin Varsinais-Suomesta, Lounais-Suomesta ja Etelä-Pohjanmaalta, eli suuret piirijärjestöt saivat puheenjohtajistoon omat edustajansa.

 

Jäit mitalisijojen ulkopuolelle. Mikä on fiilis, Jukka Kopra?

-Ainahan tappio vähän kirpaisee, mutta kasvattaa luonnetta. Kisa oli hyvä, mielenkiintoinen ja rakentava. Luulen, että ensikertalaisuus ehdokkaana kuitenkin vaikutti lopputulokseen, ja haluttiin valita tuttuja, kun puheenjohtajakin vaihtui.

 

Olit puolueen puheenjohtajavaalissa Vapaavuoren kannattaja. Saattoiko se vaikuttaa varapuheenjohtajavaalin lopputulokseen?

-Arvelen, että suuret piirit vain keskittivät yhteistyössä äänensä ja saivat omansa puheenjohtajistoon. Kaakkois-Suomen piiri oli sataprosenttisesti minun takanani. Minulle tämä oli hyvä kokemus, ja jos olen kahden vuoden kuluttua ehdolla, minulla on Lappeenrannan puoluekokouksessa kotikenttäetu.

 

Valitut ovat kaikki Tampereen länsipuolelta ja puheenjohtaja Helsingistä. Kertooko se, että kokoomus haluaa tehdä politiikkaa vain hyvinvoivassa Suomessa? Idästä ja pohjoisesta ei ole niin väliä?

-Totta on, että Länsi-Suomi painottuu. Nyt meidän muiden on varmistettava, että koko Suomen asioita ajetaan. Ja olen varma, että siinä myös onnistumme.

 

Mitä kansanedustaja Kopra tekee nyt? Kesä on alkanut ja vaalit ovat kymmenen kuukauden päässä.

-Tämä ja todennäköisesti ensi viikkokin on vielä töitä. Toivottavasti uusi hallitus pääsee hyvin vauhtiin. Heinäkuusta alkaa loma, jonka käytän perheen kanssa olemiseen ja lepäilyyn.

Heikki Sopanen