SaiPan keskikaista täyteen McIntyren hankinnan myötä

LAPPEENRANTA. Urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan joukkueeseen haetaan vielä lisää kokemusta.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen

Kanadalaishyökkääjä David McIntyre siirtyy SaiPaan AHL-joukkue Grand Rapids Griffinsistä. Keskushyökkääjän 1+1-vuotinen sopimus julkistettiin eilen Lappeenrannan satamassa, jossa SaiPa piti tulevan kauden joukkueen esittelytilaisuuden.

McIntyre, 27, ei itse ollut tilaisuudessa paikalla. Vasen käsi alhaalla pelaava McIntyre on SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan hankinta, jonka odotetaan ottavan paikkansa kärkiketjuissa.

-Paikka pitää tietenkin ansaita, mutta lähtökohtaisesti sitä häneltä odotetaan. Se on ihan selvä juttu.

McIntyrella on seitsemän NHL-ottelua kaudelta 2011-2012 Minnesota Wildin riveistä. Viimeiset neljä kautta hän on viettänyt pääosin AHL:ssä. 285 AHL-ottelussa hän on iskenyt tehot 54+68=122.

-?Hän on hyvä kahden suunnan pelaaja, joka teki yliopistovuosinaan hyvin pisteitä. AHL:ssä hänellä on ollut hieman puolustavampi rooli. Pelityylin pitäisi sopia tänne, Tuomenoksa arvioi.

 

Tällä hetkellä Kanadassa majaileva McIntyre saapuu Eurooppaan ensimmäistä kertaa urallaan. Hänen on tarkoitus liittyä SaiPan harjoitusvahvuuteen heinäkuun 28. päivään mennessä, jolloin joukkue menee jäälle.

McIntyre tiedostaa, että ulkomaalaispelaajaan kohdistuvat odotukset ovat kovat, mutta hän ei aio ottaa paineita asiasta.

-En tunne lainkaan paineita. Otan tämän hienona haasteena itselleni. Kovaa töitä tekemällä ja parastani esittämällä autan joukkuetta kohti mestaruutta, puhelimitse tavoitettu Dallas Starsin varaama pelaaja kertoi.

Patrick Davisin kanssa Albany Devilsin riveissä samaan aikaan kiekkoilut McIntyre kertoo kuulleensa Lappeenrannasta paljon hyvää vaimoltaan, joka on keskustellut Davisin vaimon kanssa.

-Olen kuullut, että kaupunki on mukava ja jääkiekko on siellä iso asia. Lisäksi fanit ovat kuulemma mahtavia.

 

SaiPan palapeli on viimeisiä paloja vaille valmis. Tuomenoksan mukaan sentteriosasto on nyt täynnä, mutta joukkueeseen etsitään vielä muutamaa puolustajaa, sekä yhtä laitahyökkääjää.

-Haemme ensisijaisesti kokeneita pelaajia. Neuvotteluja käydään koko ajan. Mahdollisesti muutama ulkomaalainen on vielä tulossa lisää.

Lappeenrannassa vuosina 2011-2013 pelannut puolustaja Brian Salcido on liitetty monissa huhuissa SaiPaan. Puheen kääntyessä Salcidon mahdolliseen paluuseen Tuomenoksa hymyilee tavalla, josta voisi päätellä, ettei hän vastaa jenkkipuolustajaa koskeviin uteluihin ensimmäistä kertaa.

-Huhuja on paljon liikenteessä. En voi kommentoida niitä.

 

David McIntyre

Syntynyt 4. helmikuuta 1987

Kansalaisuus: Kanada

Pelipaikka: keskuhyökkääjä

Viime kausi: Grand Rapids Griffins (AHL) 64 ottelua 8+13=21 Yhteensä AHL:ssä 285 ottelua 54+68=122

7 NHL-ottelua Minnesota Wildissä

Dallas Starsin 5. kierroksen varaus vuodelta 2006.

Tuomo Reponen