Yliopistolle tulee lisää aloituspaikkoja

Lappeenranta. Yliopisto voi tänä ja ensi vuonna ottaa 80 opiskelijaa enemmän kuin viime vuonna.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen

Lappeenrannan teknillisen yliopiston aloituspaikkojen määrä kasvaa kahdeksi vuodeksi 900 paikasta 980 paikkaan. Yliopisto voi tänä ja ensi vuonna ottaa 80 perusopiskelijaa enemmän kuin vuonna 2013.

Uusista aloituspaikoista 45 tulee teknilliseen tiedekuntaan, kymmenen tuotantotalouden tiedekuntaan ja 25 kauppakorkeakouluun.

 

Lisäyksen myönsi opetus- ja kulttuuriministeriö. Se on päättänyt lisätä korkeakoulutuksen sisäänottoa määräaikaisesti yhteensä vähintään 3000 aloituspaikalla vuosina 2014-2015. Päätös liittyy rakennepoliittiseen ohjelmaan ja työurien pidentämistavoitteeseen.

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa oli vuonna 2010 tuhat aloituspaikkaa, mutta niitä on vähennetty 900:aan.

Samaan aikaan yliopistoon hakeneiden määrä on kasvanut voimakkaasti. Ensisijaisten hakijoiden määrä yhteisvalinnassa on kasvanut vuodesta 2010 vuoteen 2014 noin 50 prosenttia.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtori Ilkka Pöyhönen kertoo, että aloituspaikkojen lisäämisen järkevyys perustuu hakijoiden määrän lisääntymiseen ja etenkin hakijoiden laadun paranemiseen.

-Hyvien hakijoiden määrä on kasvanut niin paljon, että aloituspaikkoja kannattaa lisätä ja ottaa laadukasta porukkaa sisään. Muuten lisäämistä ei olisi kannattanut tehdä.

Ilpo Leskinen