Jere Aallikko Imatralta Mestarien liigaan

JALKAPALLO. Jere Aallikko pelasi tiistaina ensi kertaa jalkapallon Mestarien liigassa. Viron mestarijoukkue otti arvokkaan vierasvoiton.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen

Jere Aallikko lapioi keskiviikkona aamupalaansa loistavissa tunnelmissa San Marinossa. Viron hallitsevassa mestarissa FC Levadiassa pelaava Aallikko vaihdettiin kentälle 79. peliminuutilla, kun joukkue kukisti vieraskentällä S.P. La Fioritan 1-0 (0-0) jalkapallon Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosassa tiistaina.

Imatran Palloseuran kasvatti oli mukana alustamassa voittomaalia, jonka upotti niin ikään vaihdosta tullut Heiko Tamm ajassa 90+3 minuuttia. Erotuomari puhalsi pelin päättyneeksi heti seuranneesta aloituspotkusta.

Mestarien liiga -debyytti oli Aallikolle, 20, mieleenpainuva kokemus.

-Kylmät väreet siinä tuli, kun tuttu hymni soi. Oli hieno fiilis ja kokemus päästä europelissä, ja vielä Champions Leaguessa, kentälle. Oli tärkeää saada vierasmaali ja voitto kotiin, Aallikko kertoi puhelimitse.

Aallikosta tuli kolmas eteläkarjalainen jalkapalloilija Mestarien liigassa.

Edelliset olivat Lauritsalan Työväen Palloilijoista jalkapalloilijaksi kasvaneet Saku ja Harri Puhakainen. Harri Puhakainen pelasi Mestarien liigan karsintoja porilaisessa FC Jazzin paidassa vuonna 1997. Saku Puhakainen Suomen mestaruuden Myllykosken Pallossa vuonna 2005 ja pelasi Mestarien liigan karsintavaiheessa seuraavana kesänä.

 

TALLINNALAISJOUKKUE pelaa tavallisesti 4-4-2-järjestelmällä, jossa keskikentän ytimessä San Marinossa luutivat Viron maajoukkueen Ilja Antonov ja serbialainen Dragomir Vukobratovic.

Aallikko on saanut peliaikaa keskikentän laidalla, jonne hänet tiistainakin vaihdettiin Viron nuorten maajoukkuepelaaja Andreas Raudseppin tilalle. Levadian päävalmentaja ja peliurallaan Viroa peräti 143 maaottelussa edustanut Marko Kristal käski imatralaisen hyvin hyökkäysvoittoiseen rooliin.

-Peli oli meillä aika hyvin kontrollissa. Rohkeasti piti haastaa, koska oli painetta saada maali.

Aallikko on koulutukseltaan keskikentän keskustan pelaaja, ei laitalinkki.

-Laidalla liikkuminen ei tule selkäytimestä, jolloin pitää vähän enemmän funtsia mihin mennä. Oma pelini sujui ihan mukavasti, noin ensimmäiseksi europeliksi.

AALLIKKO siirtyi Levadiaan viime syksynä kolmen vuoden sopimuksella. Toukokuun puolivälistä alkaen Aallikko on saanut peliaikaa kolmessa Viron liigan ottelussa.

Aallikko on ollut tyytyväinen ensimmäiseen kauteensa Viron mestarin mukana, mutta toivoo yhä lisää peliaikaa ykkösjoukkueessa.

-Uskon, että sitä on luvassa. Tietysti muutkin pelaajamme haluavat aina pelata. Kilpailu on kovaa. Pitää tehdä kovasti töitä että kentälle pääsee ja kun sinne pääsee, pitää myös suoriutua hyvin, koska haluamme tietysti uusia mestaruuden.

Yksi IPS-kasvatin tavoitteista on pääsy 1994-syntyneiden maajoukkueeseen, joka pelaa syksyllä kaksi ottelua Ruotsia vastaan.

-Ihan mielenkiintoinen kausi tästä on jo tullut.

Anssi Silvennoinen