Categories
Artikkelit

Kuukanniemen koulu ei ole investointiohjelmassa

LEMI. Yleisötilaisuus on luvassa runsaan viikon kuluttua.

Kirjoittaja:
MATTI RIIHELÄ

Kuukanniemen koulun uudisrakentaminen on Lemillä vielä keskustelun asteella. Päätöksiä rakentamisesta ei ole tehty, eikä hanke sisälly sivistyslautakunnan ehdottamiin investointihankkeisiin ensi vuonna, ei myöskään vuosien 2015 ja 2016 taloussuunnitelmaan.

 

Lemin ja Savitaipaleen yhteinen sivistystoimenjohtaja Raija Leikola kertoo, että sivistyslautakunta on käynyt kyllä keskustelua Kuukanniemen kouluasiasta, mutta sen pitemmälle asian kanssa ei ole edetty.

-Lautakunta totesi, että aika vaikea on päättää, miten tästä jatketaan. Uudisrakentamisesta tulisi kunnalle isoja kustannuksia, pohtii Leikola. Niistä kustannuksista ei tässä vaiheessa ole arviota.

 

Asiasta, mahdollisesta uudisrakentamisesta tehdään erillispäätös joskus myöhemmin keskustelujen, kuulemisten ja neuvottelujen jälkeen.

Kuukanniemen koulu joutui sisäilmaongelmien vuoksi käyttökieltoon ja päätettiin lopulta purkaa kokonaan. Purkukoneet ja -miehet mellastivat tontilla menneen viikon aikana. Loputkin koulutorsosta pistettiin urakassa pirstaleiksi.

Koulun oppilaat on tämän lukuvuoden alusta kuljetettu bussikyydillä koulukeskukseen kirkonkylään, ja näin on jatkettava ainakin siihen asti, kun ja jos uusi koulu Kuukanniemeen tai johonkin sen lähiseuduille päätetään rakentaa.

Esillä on ollut Tuomelanpellonkin vaihtoehto.

-Kaikki on tämän asian suhteen vielä kesken, selittää Raija Leikola.

 

Kunnanvaltuusto saa Lemillä infoa koulutilanteesta tiistaina. Viikon kuluttua siitä, tiistaina 9. syyskuuta, tullee alueen asukkaille ja kuntalaisille mahdollisuus ottaa asiaan kantaa.

Yleisötilaisuutta on kaavailtu silloin koulukeskuksen tiloihin. Keskustelu alkaisi illansuussa kello 17, mutta kunta ilmoittelee tapahtumasta myöhemmin.

Matti Riihelä