Uusi aamujuna Helsinkiin

Junaliikenne | Lokakuun lopulla pääsee Lappeenrannasta Helsinkiin jo aamukahdeksaksi. Junavuoro on tähän asti lähtenyt matkaan Kouvolasta.

Kirjoittaja:
 

Aamukiireisille matkustajille on lokakuun 27. päivästä lähtien tarjolla uusi, tuntia aikaisempi junavuoro Lappeenrannasta Helsinkiin.

Uusi, arkipäivisin kulkeva IC-juna lähtee Lappeenrannasta kello 5.46 ja on perillä pääkaupungissa kello 7.48. Kokonaan uudesta vuorosta ei kuitenkaan ole kyse, sillä jo nyt sama juna kulkee Kouvolasta Helsinkiin. Lähtöaika Kouvolasta on 6.27.

— Odotamme uuden junavuoron houkuttelevan erityisesti sellaisia uusia matkustajia, joille nykyinen aamun ensimmäinen junavuoro Lappeenrannasta Helsinkiin on liian myöhäinen, sanoo projektipäällikkö Sami Hovi VR:n matkustajaliikenteestä.

Juna on jo nykyisellään Kouvolasta lähtiessään varsin suosittu. Siksi sen kokoonpanoa kasvatettiin ennakoivasti jo tällä viikolla neljästä kaksikerrosvaunusta viiteen. Viidellä vaunulla ajetaan maanantaista torstaihin, perjantaisin edelleen neljällä, Hovi kertoo.

Kaija Lankia