Categories
Artikkelit

Lauritsalan halli voi vielä toteutua

Lappeenranta. Valtuusto äänesti vuosien 2015-2016 investoinnit uuteen valmisteluun. Lauritsalaan haikaillaan pientä liikuntahallia, jonka rahoitus tulisi jostain.

TIMO LAITAKARI

Lauritsalan koulun uudesta liikuntasalista käydään sitkeää taistoa. Maanantaina Lappeenrannan valtuusto antoi lauritsalalaisille toivoa salin saamisesta, kun se tiukassa äänestyksessä päätti lykätä vuosien 2015-2016  investointiohjelman hyväksymisen.

Hanna Holopaisen (vihr.) ehdotuksesta investoinnit pitää valmistella uudestaan siltä pohjalta, että Lauritsalaan rakennettaisiin vähintään 150 neliömetrin liikuntasali.

Ehdotusta kannatti muun muassa Lauritsalan koulun uskonnonopettaja, valtuutettu Marjatta Moilanen (kd.).

Äänet jakautuivat 27-32. SDP:n valtuutetut ja kokoomuslaiset yhtä lukuun ottamatta olisivat halunneet hyväksyä investoinnit jo maanantaina ilman Lauritsalan hallia. Melkein kaikki muut äänestivät lykkäyksen puolesta.

 

Lauritsalan ja Pontuksen alakoulujen rakentaminen pistää kaupungin viime syksynä sovitun talousohjelman osittain uusiksi. Lauritsalassa todetut sisäilmaongelmat kuitenkin pakottivat investointien aikaistamiseen.

Tiukassa taloustilanteessa virkamiehet esittivät, että Lauritsalaan ei rakennettaisi uutta liikuntahallia, vaan alakoululaiset käyttäisivät koulukeskuksen vanhaa salia ja muita korvaavia tiloja.

Lauritsalasta on kuitenkin tullut kovaa palautetta salin tarpeesta. Närää on herättänyt sekin, että Pontuksen koululle on samaan aikaan suunniteltu täysmittaista liikuntahallia.

 

Poliittisesti asia on ollut vaikea. Maanantaina päivällä kaupunginhallitus päätti äänin 6-5 esittää, ettei Lauritsalaan anneta rahaa.

Hävinneessä Tuula Partasen (kesk.) ja Ari Torniaisen (kesk.) ehdotuksessa lähdettiin siitä, että sali rakennettaisiin ja rahat otettaisiin Pontuksen kalusterahoista. Pontuksen uusi koulu olisi siis kalustettu lopetettavien koulujen vanhoilla kamoilla.

Valtuusto runttasi kaupunginhallituksen kannan, mutta uudessa linjauksessa ei otettu kantaa Lauritsalan hallin rahoitukseen. Sen miettiminen jää nyt virkamiehille ja valtuustoryhmien johdolle.

Valtuuston maanantainen päätös ei vielä tarkoita, että Lauritsalaan rakennetaan liikuntahallia. Asiasta päätetään seuraavassa valtuuston kokouksessa, joka mahdollisesti joudutaan tästä syystä pitämään jo marraskuussa.

 

Lauritsalan hallin lisäksi valtuusto keskusteli erityisen vilkkaasti Joutsenon joukkoliikenteen tilasta. Yhteinen käsitys tuntui olevan, että se on surkea ja asialle pitäisi tehdä jotain.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari