Baarien talossa pian viimeinen valomerkki

Lappeenranta. Myös kuntosali Lehmus on lähdössä Citykorttelista. Osa Matkatalon liiketiloista on jo tyhjillään.

Kirjoittaja:
Matti Saarela

Etelä-Karjalan osuuskauppa sulkee Lappeenrannan keskustassa Koulutalossa ja Matkatalossa toimivat ravintolansa vuodenvaihteessa. Myös Koulutalossa toimiva kuntosali Lehmus on jo tehnyt vuokrasopimuksen uusista tiloista Technopoliksen uudisrakennuksessa.

-House of Bars eli Koulutalon ja Matkatalon yksiköt suljetaan jo vuodenvaihteessa. Mikään niistä ei sellaisenaan jatka uudessa paikassa. Uusi Ravintolamaailma avautuu huhtikuussa 2015. Tarkempaa tietoa uusista ravintoloista kerromme myöhemmin, osuuskaupan toimialajohtaja Pertti Timonen kertoo.

-Me muutamme vuodenvaihteessa Technopoliksen tiloihin. Meidän tilamme kasvavat kolmin- tai nelinkertaisiksi nykyisistä, Lehmuksen toimitusjohtaja Jyrki Hankaniemi kertoo.

Osa Matkatalon liiketiloista on jo tyhjillään. Ikkunaan teipattu Fennomen Toimitilavälityksen ilmoitus kertoo, että 95 neliön liiketila on kuitenkin yhä vuokrattavissa.

 

Lappeenrannan kaupunki on parhaillaan muuttamassa Citykorttelin asemakaavaa. Ehdotus asemakaavan muutoksesta on yleisön nähtävillä 24. marraskuuta asti.

Asemakaavan muutoksella tehdään tilaa uudisrakentamiselle. Koulutalo ja Matkatalo on tarkoitus purkaa, ja rakentaa niiden tilalle kahdeksan- ja kuusikerroksiset rakennukset, joihin tulee liiketilojen ohella asuntoja.

Kaupunginarkkitehti Erkki Jouhki arvelee, että parhaassa tapauksessa kaavamuutos saadaan kaupunginvaltuuston joulukuun kokouksen asialistalle.

Kiinteistöjen omistajilla on aie-sopimus Jatke Oy:n kanssa uusien talojen rakentamisesta. Rakennuslupaa voidaan hakea, kun valtuuston hyväksymä asemakaavamuutos on tullut lainvoimaiseksi. Jouhki ei kerro, onko kaavamuutosesityksestä tehty tähän mennessä yhtään muistutusta.

 

Hankaniemen mukaan ainakaan häneen ei ole vuokranantajan puolelta otettu yhteyttä.

-Meillä on ollut toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus jo 15 vuotta. Vähän tämä on ollut sellaista löysässä hirressä roikkumista jo pitkään.

Hankaniemi on etsinyt uusia tiloja, koska nykyiset Koulutalossa sijaitsevat tilat ovat käyneet pieniksi.

-Keskustasta ei helposti löydä tiloja tämän tyyppiselle toiminnalle. Meistä lähtee sen verran ääntä, että tämän tyyppinen toiminta ei oikein sovi rakennukseen, jossa on myös asuinhuoneistoja.

Technopoliksen rakennuttaja otti Lehmuksen yrityksen mukaan tulevana tilojen vuokraajana jo uudisrakennuksen suunnitteluvaiheessa vuonna.

-Sillä tavalla meillä kävi hyvä tuuri, Hakaniemi sanoo.

Matti Saarela