Holiday clubilla täysi vauhti Rauhassa

Lappeenranta | Huoneistohotellien rakentaminen alkaa YIT:ltä ostetuilla tonteilla.

Kirjoittaja:
Lappeenrannan Rauhan kylpylän tyhjänä ammottava ydinalue täyttyy lähivuosina. Holiday Club Resorts rakentaa Setälä-rakennuksen alapuolelle, puretun Alatalon paikalle kolme huoneistohotellia. Kuhunkin tulee runsaat 30 huoneistoa. Ensimmäisen rakentaminen alkaa heti, kun lupaprosessi antaa myöten.

– Meillä on sekä rahoitus- että investointipäätös ensimmäiselle talolle. Rakentaminen alkaa samana päivänä, kun se lupien puolesta on mahdollista, kertoo Espanjasta tavoitettu Holiday Clubin toimitusjohtaja Vesa Tengman.

 

Holiday Clubin neljä rakennuslupahakemusta odottavat parhaillaan kaupungilta rakennuslupaa. Alatalon paikalle tulevien huoneistohotellien lisäksi lupaa haetaan niin sanottuun Puutarhakortteliin tuleville 22:lle kahden asunnon lomahuoneistoille. Lisäksi rakennuslautakunta myönsi jo kaksi viikkoa sitten luvan rannan tuntumaan kalaravintolan lähelle rakennettavalle kaksikerroksiselle huoneistohotellille.

– Siinä on tehty jo valmistavia töitä, selvittää Vesa Tengman.

Holiday Club ei jarruttele, vaan on hakenut ensimmäisille hankkeilleen aloitusoikeutta ennen lupapäätöksen lainvoimaisuutta.

– Meillä on Rauhassa koko ajan vauhti päällä. Ainakin toistaiseksi kauppa on käynyt. Rakennuslupia haetaan sen vuoksi, että myös rakennetaan, toteaa Tengman.

 

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva on tyytyväinen uusiin investointeihin.

– Kuulostaa oikein hyvältä. Minulla on sellainen usko, että alueella tullaan rakentamaan jatkossakin, että alue on vetovoimainen. Tulevaisuuden näkymät ovat oikein hyvät. Sinne on tehty paljon investointeja, ja vaikeista ajoista huolimatta on rohkeutta investoida edelleen.

Kaupungin rakennustarkastajan Päivi Salmisen käsityksen mukaan Holiday Club rakentaa ensin Rauhan keskusalueen, ja siirtyy sen jälkeen entisen keskuskeittiön paikalle tulevien isojen terassitalojen työmaalle.

– Tavoitteena on, että tämä ydinalue saataisiin valmiiksi. Eli turisteille näkyvä keskeinen osa ei näyttäisi enää työmaalta.

Rakentamisen paikkoja riittää jatkossakin. Salminen selvittää, että tulevien terassitalojen alapuolelle voi rakentaa. Lisäksi hotellin taakse paikoitusalueen ja kylpylän väliin voi tarvittaessa tehdä korkean hotellisiiven.

– On hienoa, että Etelä-Karjalassa on positiivista virettä, että täälläkin tapahtuu. On syytä kulkea rinta rottingilla. Investoinnit tuovat lisää rahaa, ja sitähän me Kaakon kulmalle kaivataan, muistuttaa Salminen.

Vaikeista ajoista huolimatta on rohkeutta investoida.

Kimmo Jarva

Anne Kotiharju