Kimpinen pyrkii edelleen eliittiin

YLEISURHEILU. Kotimaisen yleisurheilukesän näkyvin kilpailusarja Eliittikisat on kiertänyt pari vuotta Lappeenrannan. Kimpiseen yritetään saada tv-näkyvyyttä ensi kesänäkin, mutta Lappeenrannan Urheilu-Miesten pääseminen takaisin eliittikisasarjan isännäksi ei ole helppoa.

Kirjoittaja:
LUM piti vapaaehtoisesti välivuotta eliittikisojen järjestämisestä kesällä 2013 järjestämiensä nuorten SM-kisojen vuoksi. Paluu ei onnistunut viime kesänä ja vaikealta se näyttää ensi kesänäkin.

Urheiluliitto ja Yle ovat tehneet sopimuksen viiden eliittikisan televisioimisesta ensi kesänä. Sarjassa ovat mukana viime kesän kisaisännät Lahti, Lapinlahti, Joensuu, Kuortane ja Tampere.

LUM on tarjonnut omia kesäkuun alun kisojaan mukaan kuudenneksi kilpailuksi, mutta toistaiseksi vihreää valoa ei ole tullut.

Säästölinjalla oleva Yle ei herkästi ota lisää tv-projekteja, kun Turun kansainväliset Paavo Nurmi -kisatkin ovat vielä kotimaan tarjonnassa.

LUM:n edustajat kävivät keskiviikkona Helsingissä neuvottelemassa Urheiluliiton ja Ylen kanssa Lappeenrannan eliittikisoista.

— Rahoitusmallistahan se on kiinni. Joka tapauksessa kisat kesäkuun alussa järjestetään, saa sitten nähdä millä nimellä tai statuksella ne ovat, LUM:n puheenjohtaja Mauri Auvinen sanoo.

Kisojen budjetin kannalta televisionäkyvyys on Auvisen mukaan aivan ratkaisevaa. Ilman tv-näkyvyyttä kisabudjetti jää hänen arvionsa mukaan puoleen tai kolmasosaan siitä, mihin televisioitavat kisat pääsevät. | Jarmo Hämäläinen

Jarmo Hämäläinen