”Ikä ei ole tullut vielä vastaan”

LAPPEENRANTA. Jussi Markkanen solmi SaiPan kanssa jatkosopimuksen. Konkari kaipaa lisää tasaisuutta itseltään ja joukkueeltaan.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Jussi Markkanen nauttii olostaan SaiPassa. Tulevan jääkiekkokauden kattavan jatkosopimuksen tekeminen tuntui kokeneesta maalivahdista luonnolliselta.

-Tämä on kivaa ja koen olevani oikeassa paikassa, Markkanen, 39, perustelee.

-Tiedän, että ikä ei ole tullut vielä vastaan. Tietysti pitää huomioida se, ettei enää pysty katsomaan sen pidemmälle mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kaikille osapuolille on helpointa sopia nyt vain vuodesta kerrallaan.

Markkasen unelma on saavuttaa osaomistamansa seuran kanssa jotain suurta, voittaa jotain.

-Se ei silti hallitse päivittäistä tekemistäni. Motivaationi kumpuaa siitä, että saan edelleen pelata ja tehdä sitä, mistä tykkään. Haluan koko ajan tulla paremmaksi ja paremmaksi ja voittaa pelejä.

 

KULUVA liigakausi on ollut toistaiseksi hankala sekä Markkaselle että SaiPalle. Lappeenrantalaisjoukkue on kerännyt 21 ottelussa 29 pistettä, joka on yhdeksän pistettä vähemmän kuin kahdella edellisellä kaudella tässä vaiheessa.

Maalivahdeille tärkein tilasto on voittotilasto.

-Kun voittoja ei ole tarpeeksi, maalivahti voi myös katsoa peiliin. Sitä tarkastelee itseään aina kriittisemmin, kun joukkue häviää, Markkanen toteaa.

-Maalivahdin pitäisi pystyä tekemään torjuntoja niinä vaikeina hetkinä. Aina sitä haluaisi saada muutaman maalin takaisin sieltä täältä.

 

Parhaimmillaan SaiPa on ollut hyvin vahva tälläkin kaudella. Mestarien liigassa eteläkarjalaiset ovat edenneet kahdeksan parhaan joukkoon.

Toisaalta pelaajien sopeutuminen uusiin rooleihin on vaatinut ja vaatii yhä opettelua. SaiPa menetti viime kauden jälkeen parhaan maalintekijänsä ja neljä tärkeintä puolustajaansa.

Markkasen mielestä tärkeintä olisi saada koko joukkueen otteisiin lisää tasaisuutta.

-Pelimme perustuu paljolti yhteistyöhön. Emme ole vielä pystyneet tekemään asioita yhdessä niin hyvin kuin olisi mahdollista.

Aikaa on. Liigassa SaiPalla on edessään vielä 39 runkosarjaottelua, kaksi kolmannesta koko hoidosta.

-Tiedämme potentiaalimme. Emme ole vielä siihen päässeet. Haluaisimme pelata ensin kokonaisen pelin ja sitten ottelusta toiseen sellaista peliä, johon olemme vasta ajoittain pystyneet.

 

Ennen tämän illan HPK-kotiottelua SaiPalla on takanaan 11 liigaottelua ilman kolmen pisteen voittoa.

Markkasen mukaan SaiPan nahkeaan jaksoon ei ole yksittäistä syytä.

-Tärkein asia on se, miltä päivittäinen tekemisemme on näyttänyt. Se on hyvällä mallilla. Siitä kumpuaa itseluottamuksemme. Tiedämme tuloksen tulevan sieltä, kun jaksamme vain kärsivällisesti tehdä töitä.

Myös HPK:n alkukauden hurja lento on sittemmin taittunut.

-Olemme saaneet valmistautua rauhassa. Haluamme tietysti pelata hyvää jääkiekkoa kotiyleisön edessä. Kun siihen pystymme, meillä on hyvät mahdollisuudet ottaa pitkästä aikaa kolmen pisteen voitto, Markkanen sanoo.

Anssi Silvennoinen