MM-hopea on Töllikölle vasta alkua

LAPPEENRANTA. Risto Töllikkö nautti ensimmäisessä MM-turnauksessaan kaikesta muusta paitsi finaalin lopputuloksesta.

Anssi Silvennoinen

Risto Töllikkö hymyilee leveästi hypistellessään valokuvaa. Otoksessa Töllikkö tuulettaa railakkaasti sunnuntaina salibandyn MM-loppuottelussa tekemäänsä 2-0-maalia, joka hiljensi Ruotsin kotiyleisön loppuunmyydyssä Scandinavium-areenassa Göteborgissa.

-Oli aikaa katsella, mihin vetää. Se meni maaliin. Sitten vain jotain siinä tuuleteltiin, mitä nyt vain tuli mieleen. Siinä kohtaa oli aika hyvä fiilis. Ei se enää siinä vaiheessa lämmittänyt, kun tappio tuli, Töllikkö kertoo.

-Ei se hetki kyllä unohdu. Tuota voi varmasti joskus sitten muistella, että on aika hienossa paikassa onnistuminen tullut.

Ruotsi nousi lopulta 3-2-voittoon. Töllikkö, 23, sai ensimmäisten MM-kisojensa päätteeksi kaulaan hopeamitalin.

-Ruotsi on vaan kova joukkue, mutta se olisi ollut ihan mahdollista voittaa. Se harmittaa.

-Muuten oli kyllä tosi hienoa pelata tuollaisessa turnauksessa. Finaalissa taisi olla 12?000 katsojaa. Hirveän montaa kertaa en ole noin ison yleisön edessä päässyt pelaamaan.

 

SUOMI HALUSI pelata nousujohteisen turnauksen ja onnistui siinä. Täydellinen onnistuminen, maailmanmestaruus, ei jäänyt kauas.

-Pelasimme varmaan turnauksen parhaan pelimme sen viimeisessä pelissä. En tiedä, olisimmeko voineet paljon paremmin pelatakaan.

Töllikkö oli joukkueen nuorta kaartia. Hiljaista osaamista uudelle polvelle välittivät samassa pukukopissa Tero Tiitun ja Mika Kohosen kaltaiset veteraanit, jotka ovat olleet rakentamassa maajoukkuetta nykyiselle tasolleen.

Töllikkö oli seitsenvuotias, kun Kohonen sai ensimmäisen MM-mitalinsa.

-On hienoa nähdä noin läheltä, miten tuollaiset noin kovat ja kokeneet tekijät toimivat eri tilanteissa ja valmistautuvat peleihin. Siitä pystyy ottamaan oppia, tuollaisilta lajilegendoilta.

Finaalitappio jätti Töllikön nälkäiseksi.

-Haluan olla mukana kahden vuoden päästä ottamassa uusintaa. Haluan kirkastaa hopean kullaksi.

 

ARKI ALKAA torstaina, kun Töllikkö palaa seuransa NST Lappeenrannan joukkueharjoituksiin.

NST tavoittelee viikonloppuna yleisöennätyksiä, minkä ansiosta sisäänpääsy miesten ja naisten liigaotteluihin on maksuton.

NST:n miehet kohtaa lauantaina Nokian KrP:n, joka janoaa pudotuspeleihin lappeenrantalaisten tavoin.

NST on viivan päällä kahdeksantena.

-Harvemmin olemme olleet näin hyvissä asetelmissa vielä tässä vaiheessa kautta. Odotan, että pelimme kehittyy koko ajan ja parannamme viime kaudesta.

Töllikkö on seurannut vuosien varrella tiiviisti myös NST:n naisten joukkuetta, jonka kantaviin voimiin hänen siskonsa Anni Mukala kuuluu.

Sunnuntaina NST:n naiset saa vastaansa Kajaanin Papasin.

-NST voittaa 7-2.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen