Poro hakee paikkaansa Rauhassa

Rauha-Ukonniemi. Uusi monitoimialue on kasvanut nopeasti. Holiday Club haluaa vaalia alueen tyyliä.

Seija Hackman

Sopiiko täytetty poro turistitäkyksi Saimaan rannalla olevan kylpylähotellin portin pieleen?

No ei sovi, katsoi Holiday Club Saimaan kylpylän johto.

Kiista porosta oli osa sopeutumisvaikeuksia, joita syntyi, kun kylpylän naapuriin Rauhanrannassa asettui kolme vuotta sitten Williporo-yritys. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa poroajelut.

Poron lisäksi kylpylässä katsottiin nurjalla silmällä Williporon värivaloja, opaskylttejä ja esitteitä, joita yritys toi tarjolle hotellin aulaan. Sijoittumisestakin on väännetty kättä.

Viime viikolla kiistoille saatiin piste.

-Tietomme ovat nyt hotellissa hyvin esillä, ja respan väki on tulossa tutustumaan lapinkotaan ja tuotteisiimme, iloitsi yrittäjäpari Eeva ja Tuomo Kesonen viikonvaihteessa.

 

Holiday Club suhtautui nihkeästi naapurin markkinointiponnisteluihin, koska se haluaa säilyttää alueen yleisilmeen siistinä ja tyylikkäänä.

-Asiakkaiden pitää saada tietoa, mutta kokonaisvaltaisesti ja yhdenmukaisesti. Ei ole asiakkaankaan etu, että aulassa on sadan yrityksen esitteitä, joiden ajanmukaisuutta ei voi tietää, Holiday Club Saimaan hotellijohtaja Jussi Valtola perustelee.

Williporon tuotetta, kotakahveja lättyineen ja kaloineen, ja porokyytiä, Valtola ei ole koko aikana kyseenalaistanut.

-Tuote on hieno. Asiakkaamme käyvät siellä paljon, ja alueella kaikki toiminnat tukevat toisiaan.

Valtola muistuttaa, että mitä enemmän alueen isoilla toimijoilla on vetovoimaa, sitä parempi se on pienille yrittäjille. Isoille taas on eduksi, että alueella on tekemistä mahdollisimman paljon – kunhan laatu on linjassa.

-Ja yhteistyö on todella tärkeää. Sooloilla ei voi, Valtola korostaa.

 

Yhteistyö Rauhan-Ukonniemen-alueella hakee vielä muotoaan. Uusia yrityksiä on tullut nopeasti ja laajennustyömaita riittää.

Esimerkiksi kyltitys ei ole ehtinyt perässä. Holiday Club Saimaa on tehnyt omia kyltityksiään, mutta ne eivät palvele kaikkia.

Turhaan saa myös hakea karttaa, josta löytyisivät kaikki alueen toiminnot. Williporo esimerkiksi ei päässyt kylpylän uuteen aluekarttaan. Puhumattakaan, että Rauhan ja Ukonniemen toiminnot löytyisivät samasta kartasta.

Kirjoittaja:
Seija Hackman