Kaupungin kiinteistöt käyvät vihdoin kaupaksi

LAPPEENRANTA. Raittiustoimistosta, Joutsenon emäntäkoulusta ja Saikkolantien talosta saatiin riittävän hyvät tarjoukset.

Heikki Sopanen

Lappeenrannan kaupungin myytävät kiinteistöt alkavat käydä kaupaksi. Nettihuutokaupassa oli myytävänä kuusi kiinteistöä, ja kolmesta saatiin tarjouskisassa joko pohjahinta tai pohjahinnan ylittänyt tarjous. Huutokauppa päättyi perjantaina iltapäivällä.

Kirkkokadulla sijaitsevasta raittiustoimiston talosta tarjottiin 201 000 euroa eli tuhat euroa yli teknisen lautakunnan asettaman pohjahinnan.

Tapiolan emäntäkoulusta Joutsenossa tarjottiin pohjahinta 200 000 euroa. Saikkolantie 59:ssä sijaitsevasta asuintalosta tarjottiin 43 000 euroa, mikä oli 3 000 euroa yli pohjahinnan. Talosta käytiin kunnon huutokauppa, sillä huutoja tehtiin yhteensä 19.

Myytävänä olleista Honkalahden päiväkodista, Martikanpellon koulusta ja Rauhan korsusaunasta ei tehty yhtään tarjousta.

Kaupungin tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen kertoo, että vielä ei tiedetä, ketkä ovat tarjousten takana. Tarjoajien nimet selviävät, kun kaupunki maksaa huutokauppasivun pitäjälle sovitun palkkion ja tämä kertoo tarjoajien yhteystiedot.

-Eiköhän nuo kolme kiinteistöä myydä, kun tarjoukset olivat pohjahinnan tasoa tai yli, Koponen arvelee.

Tarjousten hyväksymisestä päättää tekninen lautakunta näillä näkymin seuraavassa kokouksessaan.

Kaupungin kassa täyttyy kolmesta kiinteistökaupasta lähes puolella miljoonalla eurolla.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen