Expert lähtee Family Centeristä ja investoi Myllymäkeen

Kauppa. Expert avaa uuden liikkeen Myllymäkeen loppuvuoden aikana. Tuleva investointi on yksi yhtiön suurimpia.

Piia Kaskinen

Kodinkoneliike Expert muuttaa pois kauppakeskus Family Centeristä.

— Olemme juuri päättäneet merkittävästä investoinnista Lappeenrantaan. Avaamme uuden myymälän Myllymäkeen, uusiin ja kolme kertaa suurempiin tiloihin, kertoo Expert ASA Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro.

Tuleva investointi on yksi Expertin suurimmista koskaan, Aro toteaa.

— Sen suuruus on lähellä kahta miljoonaa euroa.

 

Expert on yksi Family Centerin kolmesta ankkuriyrityksestä, eli isosta ja merkittävästä toimijasta. Muut kaksi ovat Kodin Ykkönen ja Hoplop.

Kodin Ykkönen sulkee ovensa Family Centerissä tänä keväänä. Yritys kertoi lopetuspäätöksestä jo viime keväänä, mutta toimintansa tarkkaa lopetusajankohtaa se ei ole vielä kertonut.

Kodin Ykkösen lähtö vaikutti myös Expertin muuttopäätökseen, toteaa Aro. Toinen syy päätökselle oli isomman liiketilan tarve.

— Viime vuosina olemme kasvaneet hyvin myynnissä Lappeenrannassa, mutta pitkän päälle jatko Family Centerissä ja nykyisen kokoisissa tiloissa ei olisi ollut meille järkevää. Nythän siellä varmaankin olisi tilaa saatavilla, mutta vaarana olisi että Expert jäisi yksin keskuksen veturiksi.

Expert muuttaa uusiin tiloihin loppuvuoden aikana. Toistaiseksi se palvelee normaaliin tapaan ja täysin valikoimin entisellä paikallaan.

Uuden liikkeen myötä yritys tuo Lappeenrantaan uuden konseptimyymälänsä. Sen valikoimat tulevat olemaan kolme kertaa aiempaa suuremmat.

 

Kauppakeskuksen muut vuokralaiset eivät ole vielä päättäneet, lähteäkö vai jäädä. Tuleva kesä näyttää jatkon esimerkiksi vaateliike Voglialle.

— Toistaiseksi Family Centerissä on ollut ihan mukavasti kävijöitä, olosuhteet huomioon ottaen, joten kohtuu rauhallisesti tässä tilannetta seurataan. Päätöksiä voidaan toki tehdä hyvinkin nopeasti. Lappeenrannassa on paljon hyviä kauppapaikkoja ja yrityksemme tulee kyllä olemaan siellä jatkossakin, sanoo Markku Virtanen, Voglia Yhtiöiden toimitusjohtaja.

Sisustustavaraliike Pentik on samoilla linjoilla.

— Pentik tulee aina olemaan Lappeenrannassa, mutta missä? Pitkästä aikaa kiinteistöpuolella on vuokralaisen markkinat, sanoo Pentikin toimitusjohtaja Pasi Pentikäinen.

Finlayson muutti pienempiin tiloihin Family Centerin sisällä helmikuun alussa. Sen nykyiset tilat ovat noin puolta aiempaa pienemmät.

 

Lähitapiola jatkaa neuvotteluja uuden vuokralaisen löytämiseksi Kodin Ykköseltä tyhjäksi jäävään tilaan.

Se etsii uutta ankkuriyritystä, tai useampaa pienempää, joille tila voitaisiin pilkkoa, kertoo kauppakeskuksen omistajan Lähitapiolan kiinteistöjohtaja Arto Nummela.

— Kumpaan ratkaisuun päädytäänkään, haluamme pitää kauppakeskuksen valikoimat laajoina, Nummela kertoo.

 

Kirjoittaja:
Piia Kaskinen