Osuuspankin peruskivi muurattiin Cityllä

Lappeenranta. Pankki valmistelee nykyisen toimitalonsa kauppaamista grynderille.

Timo Laitakari

Kuoppa on kaivettu, nyt sitä aletaan täyttää. Etelä-Karjalan osuuspankin uuden toimitalon peruskivi muurattiin torstaina Lappeenrannan keskustassa.

Kymmenisen metriä syvän kuopan pohjalle aletaan kohta rakentaa taloa. Pohjalta huipulle on matkaa 37 metriä, ja väliin mahtuu kymmenen kerrosta. Valmista pitäisi syntyä niin, että pankki pääsee muuttamaan Pormestarinkadulta uusin tiloihin City-kortteliin vuoden 2017 alussa.

Samaan aikaan, kun rakennustyöt etenevät, pankki miettii vanhan toimitalonsa kohtaloa. Pankki omistaa Pormestarinkadulta Valtakadulle ulottuvan tontin, jolla sijaitsee sen toimitilojen lisäksi kaksi elokuvateatteria.

Toimitusjohtaja Petri Krohns kertoo, ettei pankki ole päättänyt, miten se Pormestarinkorttelin tontin kanssa etenee. Asiaa valmistellaan pankin sisällä, ja päätös etenemistavasta ratkennee vielä kevään aikana.

Yksi vaihtoehto on, että tontista järjestetään avoin tarjouskilpailu. Pankilla itsellään ei Krohnsin mukaan ole halua lähteä kaavoittamaan ja kehittämään tonttia, vaan se etsii tontista kiinnostunutta rakentajaa.

Aikataulu on sellainen, että pankki haluaisi tonttikaupan valmiiksi siihen mennessä, kun muutto City-kortteliin toteutuu.

Tontilla toimivilla elokuvateattereilla on vuokrasopimus marraskuuhun 2016.

 

Kirjoittaja:
Timo Laitakari