Categories
Artikkelit

Rautakauppa lähtee kilpaan palvelulla

LAPPEENRANTA | Joutsenossa luvataan kuunnella asiakasta ja sahata levyt määrämittaan.

Joutsenolaiset saavat pitää rautakauppansa myös jatkossa. Terho Sokero ja Teemu Holopainen ostivat kaupan kiinteistön ja liiketoiminnan Hilkka ja Pentti Kaarnalta, jotka halusivat luopua yrittämisestä.

Miesten nykyinen yritys HKS Sähkö- ja kiinteistöpalvelut muuttaa rautakaupan yläkertaan remontoitaviin tiloihin huhtikuun lopulla. Kymmenkunta henkilöä työllistävä yritys tekee tällä hetkellä sähköurakointia,  kylmälaitehuoltoja ja -asennuksia sekä kiinteistöhuoltoa.

— Tässä tavoitellaan synergiaetua. Jos sähkö- ja kiinteistöpalvelu käy tekemässä jossain kohteessa hommia, ja asiakas alkaa suunnitella esimerkiksi terassin rakentamista, voimme kehottaa häntä pyytämään rautakaupasta terassilautatarjouksen, Holopainen sanoo.

Miehet vakuuttavat, että myös rakentajia löytyy heidän kauttaan.

 

Paikkakunnan oma rautakauppa on tarpeen jo siksi, että joka ruuvia ei tarvitse lähteä hakemaan keskustan suurista kaupoista.

— Nopeastihan nelikaistatie Lappeenrannan kaupoille vie, mutta yhtä nopeaa on sieltä tulla asioimaan tänne, Sokero arvioi.

Helpolla ei asiakkaita kuitenkaan saa.

— Se vaatii mainontaa ja markkinointia. Lisäksi pitää pystyä tarjoamaan sellaista yksilöllistä palvelua, jota ei muualta saa, Holopainen sanoo.

Toimitusjohtaja Matti Ahlqvist lupaa, että esimerkiksi levyt pystytään leikkaamaan asiakkaan tahtomaan mittaan hyvällä tarkkuussirkkelillä, ja terassilaudat kuljetetaan sinne, mihin asiakas ne haluaa.

Hintakilpailussa pieni ei pärjää, koska tukusta ei saa yhtä hyviä alennuksia pienille kuin suurille erille.

— On keksittävä jotain muuta ja oltava aktiivisia. Huhtikuun lopulla esimerkiksi järjestämme MTK:n paikallisyhdistyksen kanssa yhteiset kevätmarkkinat rautakaupan tontilla.

 

Pienen yksityisen kaupan etuna on Teemu Holopaisen mukaan se, että siellä voidaan tehdä mitä halutaan ilman että ketjuohjaus kahlitsee.

— Otamme mielellämme vastaan palautetta ja toivomuksia. Molemmille yrityksille on tulossa Facebook-sivut yhteydenpidon helpottamiseksi.

Miehillä on suunnitelmia myös HKS Sähkö- ja kiinteistöpalvelun suhteen. Tulevaisuudessa valikoimiin saattavat kuulua myös aurinkosähköön ja maalämpöön liittyvät laitteet.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja toivomuksia.

Teemu Holopainen

HKS Sähkö- ja Kiinteistöpalvelut Oy

Vuonna 1992 perustettu monialayritys, joka toimii Etelä-Karjalan alueella.

Palveluihin kuuluvat pääasiassa sähköurakointi, ilmalämpöpumput, koneurakointi ja kiinteistöpalvelut.

Kuuluu maanlaajuiseen ELFIN-sähköliikkeiden ketjuun.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen