Rinnettä riittää, hissi puuttuu

Imatra. Mellonmäkeen tarjottiin ideapalaverissa laskettelua, maastopyöräilyä ja frisbeegolfia. Pusikoitunut rinne halutaan lähialueiden asukkaiden käyttöön, matkailubisneksen toimivuutta epäiltiin.

Jarmo Hämäläinen

Läheltä ei aina näe sitä, minkä kaukaa huomaa paremmin.

— Teillähän on tässä aivan upea mäki keskellä kaupunkia. Minkä takia rinne on päästetty pusikoitumaan, Imatran Mellonmäessä kisoissa käyneet lahtelaiset mäkihyppääjät ihmettelivät viime viikonloppuna.

Sitä samaa ihmeteltiin keskiviikkona Mellonmäen henkiin herättämistä varten järjestetyssä ideapalaverissa.

Rinnetoiminta Mellonmäessä päättyi viitisentoista vuotta sitten. Hyppyrimäki jäi jäljelle, mutta hyppääjiltäkin hävisi hissi.

Mellonmäki sai ideapalaverissa vahvaa tukea tärkeänä lähiliikuntapaikkana asutuksen keskellä, mutta visiot Mellonmäestä matkailumagneettina herättivät hieman epäilyjä.

— Mellonmäki voisi olla toimiva lähirinne, jos se suunnattaisiin selkeästi nuorille ja lapsiperheille. Matkailun varaan en lähtisi mitään laskemaan. Kaikki mikä sieltä tulee on plussaa, Joutsenon Myllymäen rinneyrittäjä Jyri Paunonen sanoi.

 

Laskettelurinteessä hissi olisi välttämätön hankinta, mutta sitä kaipasivat myös Mellonmäen kesäkäytöstä kiinnostuneiden lajien edustajat.

— Maastopyöräilyssä hissi parantaisi paikan toimivuutta heti. Mellonmäki on hieno paikka maastopyöräilyyn, sinne voisi rakentaa vaikka bmx-radan, suunnitteli Imatran Urheilijoiden maastopyöräilyaktiivi Juha Korpinen.

Paikalliset lajin harrastajat ovat jo lapiohommina rakentaneet rinteeseen pari maastopyöräilyreittiä. Myös frisbeegolfin harrastajilla on suunnitelmat raivata alueelle ensi kesäksi kymmenen peliväylää.

 

Mellonmäen laskettelutoiminnassa vuosikymmenet aktiivisesti mukana ollut Matti Heiskanen on varma siitä, että lähirinteelle löytyisi paljon käyttäjiä. Heiskasen mielestä rinne pitäisi kuitenkin muotoilla uudelleen.

— Mellonmajan alla oleva kumpu on aivan väärässä paikassa. Kumpu pitäisi siirtää pois ja ja kääntää rinnettä enemmän sinne hyppyrin alastulomäen suuntaan.

Mäkihyppääjät ovat toivoneet, että Mellonmäkeen saataisiin lajin harrastusta aloitteleville uusi pikkumäki.

— Se mahtuisi ihan hyvin sinne. Tästä koko alueesta pitäisi saada aikaan kunnon suunnitelma. Sellainen puuttui aikanaan ja sen takia Mellonmäkeen rakennettiin kaikenlaista koppia eri puolille, Heiskanen sanoi.

 

Mellonmäen rinnealue on Imatran kaupungin omistuksessa. Rinteessä on kaksi hyppyrimäkeä (K38 ja K56). Entinen hiihtomaja on vuokrattu paikallisen moottorikelkkaklubin käyttöön.

Rinteessä on kyläläisten kunnostama pulkkamäki. Kuntoradan valaistus jouduttiin purkamaan tolppien lahottua.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen