Linnoituksessa rokataan yhdellä lavalla

Lappeenranta. Rakuunarock tuo Linnoitukseen artisteja iskelmäkuningatar Kaija Koosta punkyhtye Pertti Kurikan nimipäiviin.

Liisa Kukkola

Lappeenrannan yöt?-festivaalin päätös peruuttaa tapahtuma ensi kesäksi ei Rakuunarockin järjestäjien mukaan ainakaan vaikeuta heidän festivaalinsa lipunmyyntiä. Vahingoniloinen ei Loud’n Live Promotionsin Kalle Keskinen toisen Lappeenrannan kaupunkifestivaalin kohtalosta ole, mutta uusi tilanne saa hänet silmin nähden tyytyväiseksi.

-Rakuunarockissa oli viime vuonna kahden päivän aikana 6 000 kävijää. Tarkoituksemme on kasvattaa kävijämäärää seuraavina vuosina muutamalla tuhannella niin, että viikonlopun aikana Linnoituksessa kävisi 8 000-10 000 festivaalivierasta, Keskinen sanoo.

80 prosenttia Rakuunarockin kävijöistä tulee Keskisen mukaan Etelä-Karjalasta. Hänen mukaansa tapahtuman valtakunnallista markkinointia voisi lisätä.

-Markkinointia kannattaa kohdentaa niihin ihmisiin, jotka ovat muuttaneet Etelä-Karjalasta esimerkiksi pääkaupunkiseudulle. Kun he kuitenkin kerran kesässä käyvät morjestamassa äitiä entisellä kotipaikkakunnalla, ajankohta voisi olla juuri Rakuunarockin päivämäärät, Keskinen toivoo.

 

Loud’n Live Promotions järjestää Rakuunarockia nyt ensimmäistä kertaa. Yhtiö osti Lappeenrannan Rakuunarockin ja Kouvolassa järjestettävän Pioneerirockin viime vuoden kesäkuussa Jyrki Heinolalta.

-Hankimme nämä kaakon festivaalit, koska meillä ei ollut tällä seudulla tapahtumaa. Kun meillä jo kuitenkin on olemassa organisaatio, joka tuottaa yhteensä 19 festivaalia, se pystyy tuottamaan kaksi festivaalia lisää, tuottaja Arde Jokinen sanoo.

Suurin muutos viime kesän festivaaliin verrattuna on esiintymislavojen määrän vähentäminen: kahden sijasta Rakuunarockissa kuullaan bändejä yhdeltä lavalta. Vaikka festivaalialue pysyy samana kuin kahtena edellisenäkin kesänä, se järjestellään hieman eri tavalla, kun lavoja on vain yksi.

Vappuna avautuva Sari Kaasisen Kehruuhuone on myös yksi festivaalipaikka. Sinne Jokinen ja Keskinen kaavailevat pienimuotoisempia keikkoja mies ja kitara -tyylisesti.

-Festivaali loppuu 0.30, mutta Kehruuhuoneella saa soittaa myöhempäänkin, Keskinen sanoo.

 

Rakuunarock 2015

Festivaali järjestetään 17-18.7.

Esiintyjiä

Michael Monroe

Pertti Kurikan nimipäivät

Sleepy Sleepers

Kaija Koo

Maija Vilkkumaa

CMX

Jonne Aaron

JVG

Anna Abreu

Mokoma

Olavi Uusivirta

Atomirotta ja Apina

+ 2-3 vielä nimeämätöntä esiintyjää

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola