Joutsenon koulukyydit avautuvat kyläläisille

JOUTSENO | Asukkaiden mielestä linja-autoyhteyksissä on parannettavaa.

Joutsenon linja-autoyhteyksissä riittää edelleen päänvaivaa Lappeenrannan kaupungille ja Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskukselle (ELY). Yhteydet eivät ole joutsenolaisten mieleisellä tasolla.

Lappeenrannan kaupungininsinööri Pasi Leimi toi esiin parannuksia Joutsenon asukastilaisuudessa tiistai-iltana.

Tekninen toimi suunnittelee koulukuljetusten avaamista kylien asukkaille. Tarkoitus on, että Korvenkylään ja Joutsenon keskustaan johtaviin koulukyyteihin pääsevät myös kylien asukkaat mukaan, kunhan varaavat matkan ennakkoon.

Kun kyyti on tullut koululle, se voi jatkaa matkaansa palvelujen ääreen. Leimi kertoi, että suunnitelmat ovat vasta karkeita ja alkuvaiheessaan. Aivan kaikkia koulukyytejä ei voi avata kutsu- ja tilausliikenteelle.

Kaupungin tukema linja-autoyhteys Joutsenon keskustasta Pulpin ja Ilottulan kautta päättyy yhtä jalkaa koulujen lukuvuoden kanssa. Leimin mukaan parhaillaan suunnitellaan jonkinlaista korvaavaa liikennettä kesäkaudeksi.

Tilaisuuden puheenvuoroista kävi ilmi, että keskustassa poikkeavat Kuutostien vuorot eivät palvele läheskään kaikkia laajalle levittäytyneen keskustaajaman asukkaita.

Lisäksi ihmiset toivovat Kuutostien varteen lisää bussipysäkkejä, kun niitä nykyään on niukalti.

Joutsenon asukasraati selvitti toisen asteen opiskelijoiden mielipiteen nykyisistä Joutseno-Lappeenranta-linja-autovuoroista. Kyselyn mukaan 84 prosenttia opiskelijoista on tyytymättömiä ja vain 16 prosenttia tyytyväisiä.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen