Kaukaalle tulossa ehkä selluinvestointi

Metsäyhtiö UPM on selvittänyt Kaukaan sellutehtaan kapasiteetin lisäämistä. Minkäänlaista investointipäätöstä tuotannon nostamiseksi ei ole kuitenkaan tehty vaan selvittely liittyy yhtiön koko selluliiketoiminnan ja -tuotannon kehittämisprojektiin.

UPM:n selluliiketoiminnan viestinnästä kerrottiin perjantaina, että Kaukaan osalta on tehty samanlainen tarkastelu kuin muidenkin sellutehtaiden kohdalla. Tarkoituksena on etsiä investointien kautta mahdollisuuksia kapasiteetin lisäämiseen.

UPM on aikaisemmin kertonut tavoittelevansa selluliiketoiminnan kasvua ja lisäävänsä tuotantokapasiteettia kymmenellä prosentilla. UPM:llä on kolme sellutehdasta Suomessa. Suomen sellutehtaat ovat Lappeenrannassa, Kouvolassa ja Pietarsaaressa, ja niiden yhteinen tuotanto on kaksi miljoonaa tonnia.

Yhtiön Kymin tehtailla Kouvolassa valmistuu syksyllä 160 miljoonan euron investointi, jolla sellutehtaan tuotanto nousee 170 000 tonnilla 700 000 tonniin vuodessa. Pietarsaaressa käynnistyi toinen kuitilinja viime kesäkuussa.

Suomen sellutehtaiden johtaja Sami Saarela kertoo, että laskelmat ovat nyt olemassa myös Kaukaan tehtaasta.

— Nyt odotetaan, kuinka edetään. Investoinneissa on kysymys tuotannon kapeikkojen poistamisesta.

Kaukaan mahdollisesta investoinnistta kertoi ensin verkkosivuillaan Vartti Etelä-Karjala.

 

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen