Yliopiston imussa 50 työpaikkaa

TIETOTEKNIIKKA | LTC-Otso perustaa Lappeenrantaan uuden toimipisteen. Finanssialan tietotekniikkapalveluja tarjoava yritys haluaa kasvaa.

Tietotekniikkapalveluihin erikoistunut LTC-Otso palkkaa uuteen Lappeenrannan toimipisteeseensä 50 työntekijää. Toiminta pyritään käynnistämään kesäkuun alussa ja täysi miehitys saavuttamaan vuoden loppuun mennessä.

— Lappeenranta valittiin sijoituspaikaksi erityisesti siksi, että pätevää työvoimaa on saatavilla nyt ja tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Jukka Tarkiainen sanoo.

 

Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta valmistuu vuodessa noin 70 alan ammattilaista.

— Nykyisin suurin osa on joutunut lähtemään työn perään muualle, vaikka monet jäisivät mielellään tänne, Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen sanoo.

Tarkiaisen mukaan yliopiston kanssa on tarkoitus virittää myös tutkimus- ja koulutusyhteistyötä, josta on hyötyä koko yritykselle.

Yhtiö aloittaa Lappeenrannan Maakuntagalleriassa kesäkuun alussa. Yliopistolle tulee jo ensi viikolla erillinen rekrytointipiste, joka jatkossa palvelee aloittavan yhtiön ja yliopiston yhteistyötä.

 

LTC-Otso syntyi vuonna 2013, kun Lähitapiola ulkoisti tietotekniikkapalvelunsa. Silloin uuteen firmaan siirtyi noin 200 työntekijää. Tällä hetkellä firma työllistää 315 ihmistä.

Lappeenrannan toimipisteen perustaminen ei aiheuta supistuksia muissa yksiköissä. Toimipiste perustetaan, koska firma haluaa kasvaa ja uudistua. Uudistaminen koskee tapaa tuottaa ja jalostaa vakuutus- ja pankkiliiketoiminnan tietotekniikkapalveluja,  ja kasvua tavoitellaan liikevaihtoon.

Kasvu tulee Tarkiaisen mukaan kahdesta asiasta. Kehitetään uusia ratkaisuja, jotka tuovat asiakkaalle lisäarvoa, ja pyritään kasvattamaan markkinaosuutta olemalla kilpailijoita parempia.

LTC-Otson kilpailijoita ovat muun muassa Tieto, Fujitsu ja Accenture.

 

Ensimmäisenä toimintavuonna LTC-Otson liikevaihto oli 36 miljoonaa euroa. Viime vuoden lukuja ei vielä ole julkistettu, mutta liikevaihto oli merkittävästi suurempi. Tulos oli Tarkiaisen mukaan  parempi kuin alalla keskimäärin.

Yritys perustaa Maakuntagalleriaan asiakkaille kehitys- ja testausympäristöt, ei palvelukeskusta.

 

Lappeenrannan kaupungin panos LTC-Otson sijoittumiseen rajoittui asiantuntija-apuun. Rahallisia houkuttimia ei Markku Heinosen mukaan käytetty.

— Kaupungin tavoitteeksi on asetettu osaamisperusteisen yritystoiminnan vahvistaminen, ja siihen tämä toimipiste vastaa täysin.

Viidenkymmenen uuden työpaikan saaminen kaupunkiin ei ole ihan jokapäiväinen uutinen. Viimeksi saman verran työpaikkoja syntyi UPM:n Kaukaan biojalostamoon, mutta silloin oli kyse alueella jo toimivasta yrityksestä. Uusia työpaikkoja on saatu myös valtion alueellistamistoimilla Liikennevirastoon ja IT-palvelukeskukseen.

 

Nykyisin suurin osa on joutunut lähtemään työn perään muualle.

Markku Heinonen

Omistajat

Lähitapiola-ryhmään kuuluu 20 alueellista keskinäistä vakuutusyhtiötä sekä lakisääteisistä ja yritysvakuutuksista huolehtiva Lähitapiola vahinkovakuutusyhtiö.

Lähitapiola Kaakkois-Suomi työllistää Lappeenrannassa ja sen ympäristössä noin 90 henkilöä.

CGI on maailman 5. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys.

CGI työllistää Suomessa yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla.

Lappeenrannassa CGI Suomella on noin 30 henkilöä.

LTC-Otso

Vakuutus- ja pankkiliiketoiminnan IT-ratkaisuihin erikoistunut Lähitapiolan ja CGI Suomen yhteisyritys.

Asiakkaita ovat Elo, Etera, Lähitapiola-ryhmä, S-Pankki ja Turva.

Toimipisteet Tampereella ja Espoossa.

Lappeenrannan toimipisteeseen haetaan erityisesti Microsoft-, RedHat- ja Java-teknologioiden osaajia.

Rekrytointikampanja yliopistolla alkaa 24.3.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen