SaiPa joutuu aloittamaan Ässiä vastaan

LAPPEENRANTA | Dave Spina keräsi kymppitilinsä täyteen ja on sivussa villin kortin kierroksen avausottelusta Porin Ässiä vastaan. Lisäksi Jussi Markkasen pelikunto on arvoitus.

SaiPan pelaajat astelivat vakavailmeisinä pukukoppiin runkosarjan päättäneen Blues-ottelun jälkeen.

Tyly 0—4 (0—0, 0—1, 0—3) -kotitappio espoolaisille tiputti SaiPan sijoituksen sarjassa kahdeksanneksi ja vähintään kuudetta sijaa vaatinut suora puolivälieräpaikka jäi haaveeksi.

Kauniiksi lopuksi Dave Spina purki turhautumistaan särkemällä mailansa Bluesin kolmannen maalin jälkeen ja kuittasi siitä 10 minuutin käytösrangaistuksen. Se tietää SaiPan kultakypärälle pelikieltoa villin kortin kierroksen avausotteluun Porin Ässiä vastaan, kun kertymään lasketaan Spinan aiemmin kaudella saamat kaksi pelirangaistusta.

— Asetimme ennen kauden alkua tavoitteeksi playoffs-paikan, ja playoffissa olemme. Toki parempaankin olisi ollut mahdollisuudet, mutta nyt kävi näin, SaiPa-kapteeni Ville Koho puhalteli ottelun jälkeen.

— Lauantaina on taas uusi matsi, keskitytään siihen, hän jatkoi.

 

Runkosarjassa SaiPa kukisti Ässät ainoastaan joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa voittolaukauksilla. Patapaidat veivät kolme viimeisintä peliä.

Rumimman tappionsa porilaisille SaiPa koki tammikuun puolivälissä, jolloin Ässät oli Isomäen kotiluolassaan parempi maalein 7—1.

Runkosarja päättyi SaiPan osalta kahteen tappioon. Pudotuspeleissä päävalmentaja Pekka Tirkkonen haluaa nähdä joukkueeltaan huolellisempaa kiekollista peliä ja enemmän tylyyttä ja yksinkertaisuutta maalipaikoissa.

— Aihioita oli maalintekoon, mutta emme saaneet pomppuja. Parempien ja nopeampien syöttöjen kautta pitää saada tilaa ja aikaa enemmän. Nyt puolustimme kyllä huomattavasti paremmin kuin edellisessä ottelussa HIFK:ta vastaan.

 

SaiPan kärkikenttien keskushyökkääjät Matti Järvinen ja David McIntyre vaihtoivat paikkoja kesken ottelun. Paluunsa jälkeen ilman tehoja kurvaillut McIntyre siirtyi takaisin pohjoisamerikkalaisvitjaan Dave Spinan ja Chad Raun keskelle.

Tirkkonen ei arvioinut, haetaanko pudotuspeleissä otteisiin terävyyttä samoilla koostumuksilla.

— Se mietitään varmasti vielä uudestaan. Katsotaan rauhassa.

SaiPan ykkösvahti Jussi Markkanen puuttui Blues-ottelusta ja Andreas Bernardin luukkumiehenä oli Santeri Lipiäinen. Oliko Markkanen sairastunut vai loukkaantunut?

— Ei ollut pelikunnossa. Katsotaan, onko lauantaina, kuului yhtä niukkasanainen vastaus.

 

Villin kortin kierroksella kohtaavat liigan tehokkaimmat puolustajat.

SaiPan Brian Salcido keräsi 59 ottelussa 12+23=35 pistettä ja jakoi kärkipaikan Ässien Esa Lindellin kanssa. Ykköseksi päätyi Lindell, joka pelasi kaksi ottelua vähemmän ja teki kaksi maalia enemmän kuin Salcido.

SaiPa | Blues 0—4

 

Lauantaina on taas uusi matsi, keskitytään siihen.

Ville Koho

Ottelun ratkaisu

SaiPan syöttötyöskentely oli heikkoa. Se auttoi aktiivisesti pelannutta Bluesia karvaamaan keltapaidoilta tilan pois.

 

Kisapuiston tähti

Bluesin maalivahti Eetu Laurikainen pysäytti varmasti kaikki SaiPan 31 laukausta kohti maalia.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen