Veiterän kausi päättyi komeasti mitalijuhliin

Lappeenranta | Veiterä kukisti Botnian pronssiottelussa ja palasi jääpallon mitalijoukkueeksi 21 vuoden tauon jälkeen.

Veiterä päätti jääpallokevään perjantaina riemukkaissa SM-pronssijuhlissa Kisapuistossa. Sitkeästi viime sekunneille voitosta taistellut helsinkiläinen Botnia kaatui lopulta 4—3 (3—1).

Kauden kruunanneella voitolla pyyhittiin samalla katkerimmat muistot viime viikonloppuna tappioon päättyneestä tiukasta välieräsarjasta HIFK:ta vastaan.

— Kyllä tämä mitali paikkaa hienosti niitä pettymyksiä. Tiukaksi tämä meni, mutta olihan meillä paikkoja ratkaista peli jo aikaisemminkin, tuumi Veiterän voiton ratkaisijaksi noussut Eetu Peuhkuri.

Peuhkuri sooloili itse pitkän kuljetuksen jälkeen Veiterän 1—1-tasoituksen vajaa minuutti sen jälkeen, kun Jimi Heinonen oli vienyt Botnian 1—0-johtoon.

Avausmaalin jälkeen Peuhkuri kunnostautui maalitilantilanteiden rakentajana ja hänen mailastaan lähti syöttö kolmeen seuraavaan Veiterän maaliin.

Tero Liimataisella oli helppo työ viedä varttitunnin pelin jälkeen Veiterä 3—1-taukojohtoon, kun Peuhkuri harhautteli maalin kulmalla pakin ja maalivahdin ulos tilanteesta.

40. minuutilla Peuhkuri tarjoili kulmalyönnin, josta Manu Puumalainen napautti tilanteeksi 2—1.

Botnia pisti pelin vielä tiukaksi Tuomas Määtän maalilla toisen jakson alkajaisiksi. Veiterä vastasi 10 minuuttia myöhemmin.

Aleksi Seppänen latasi 60. minuutilla kaukaa suoraan Botnian maalin yläputken alle. Voittomaaliksi jäänen 4—2-osuman syötti taas Eetu Peuhkuri.

Pronssipeli ei ollut kuitenkaan vielä paketissa. Botnian valmentaja Esa Määttä huuteli ohjeita kentän laidalta ja kolme nuorempaa Määttää Tuomas, Tommi ja Teemu pitivät kovaa vauhtia jäällä.

Veiterän maalilla pelannut Topi Peuhkuri teki pitkin ottelua hyviä pelastuksia ja torjui komeasti Tuomas ja Tommi Määtän 2—0-hyökkäyksen.

Varttitunti ennen täyttää aikaa Topi Peuhkuri syöksyi palloon yhtaikaa maalille ryntäävän Botnian pelaajan kanssa. Törmäyksestä tuomittiin Botnialle rankkari, josta Tomi Herranen laukoi numeroiksi 4—3.

— Topi sanoi, että hän kosketti ensimmäisenä palloon, Eetu Peuhkuri tiesi kertoa tilanteesta.

Veiterän pronssivoiton maalillaan ja kolmella syötöllään pohjustaneen Eetu Peuhkurin pelaaminen ottelussa oli vielä alkuviikosta epävarmaa viikonlopun loukkaantumisen jälkeen.

Luistin viilsi Peuhkurin ranteen lauantain HIFK-pelissä auki ja pelaaja vietiin sairaalaan tikattavaksi. Ranteen lisäksi luistin viilsi myös korvalehteä.

Perjantaina Peuhkurista tuli Veiterälle varsinainen kultaranne, vaikkei käsi täysin normaalisti toiminutkaan.

— Peukalo oli vielä aika tunnoton, Peuhkuri kertoi.

Kisapuiston katsomossa oli pronssipelissä vahva tunnelma. Pääkatsomo ei ollut aivan täynnä, mutta toisen puolen pienempiin katsomoihin riitti väkeä.

— Tänä talvena on ollut Lappeenrannassa mukava jääpallobuumi, on ollut hienoa pelata, kun katsomossa on melkein tuhat ihmistä, kiitteli Eetu Peuhkuri, joka otti kasvattajaseuransa vihreässä paidassa ensimmäisen bandyliigan SM-mitalin.

Veiterä | Botnia 4—3

Tänä talvena on ollut Lappeenrannassa mukava jääpallobuumi.