Herkullinen maalivahtitilanne

LAPPEENRANTA. Jani Nieminen palaa SaiPaan ja taistelee ensi kaudella peliajasta Jussi Markkasen kanssa.

Kalle Sipiläinen

SaiPassa pelaa ensi kaudella kaksi hyvää maalivahtia. Jussi Markkanen saa seuraa Jani Niemisestä, joka palaa Lappeenrantaan 1+2-vuotisella sopimuksella.

Keltapaitojen maalivahtivalmentajalle Janne Valtoselle tilanne on herkullinen.

— Molemmat ovat siinä mielessä samanlaisia taistelijatyyppejä, että joka kiekko on tärkeä. Se on tosi hieno ominaisuus, Valtonen sanoo.

Roomassa parasta aikaa lomailevan Niemisen sopimus julkistettiin torstaina SaiPan nykytyyliin eli perinteisintä tiedotuslinjaa kaihtaen.

Tieto paluusta lävähti ensin Vanhan Viipurintien varrella olevalle valomainostaululle ennen kuin lehdistötiedote laitettiin ulos.

 

Hyvin liikkuva ja nopeat reaktiot omaava Nieminen on 27-vuotiaana jo kokenut liigavahti, vaikka ikäeroa konkari Markkaseen onkin peräti 12 vuotta.

— Tottakai lähtötilanne on se, että molemmille annetaan alussa vastuuta suhteellisen tasaisesti. Siitähän se sitten kauden mittaan muotoutuu, kumpi minuutteja enemmän ansaitsee, Valtonen hahmottelee.

HIFK-lähtöinen Nieminen ehti torjua itsensä SaiPa-fanien sydämiin syyskaudella 2012. Huippuesitykset poikivat tammikuussa siirron KHL-seura Ak Bars Kazaniin, mistä SaiPakin sai merkittävän rahallisen korvauksen.

— Kun Jani lähti, niin siinä vaiheessa ainakin omat mietteet olivat sellaiset, että jos ajatukset vain kohtaavat, niin hän on tervetullut takaisin tähän joukkueeseen, kertoo SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa.

 

Kaksi viime kautta Nieminen pelasi Espoon Bluesissa. Tällä kaudella hän menetti ykkösvahdin paikan JYP-taustaiselle, Pohjois-Amerikasta saapuneelle 22-vuotiaalle Eetu Laurikaiselle.

— Laurikainen tuli aika puskista, ja on kyllä hyvä veskari, mutta jos katsoo Niemisen pelaamista loppukaudesta, niin hän otti kuusi voittoa putkeen, Tuomenoksa miettii.

— Mutta tällaista tämä välillä on. Varmasti Bluesillakin oli ajatus, että olisi selkeä ykkönen ja nuori kakkonen.

SaiPa ilmoitti torstaina käyttäneensä myös nuoren tshekkihyökkääjän Adam Zborilin option. Pienikokoinen Zboril voitti seuran A-nuorten pistepörssin, mutta ei saanut kauden aikana näyttöpaikkaa liigamiehistössä.

20-vuotiaiden maajoukkuerinkiin kuuluvan toisen A-ikäisen hyökkääjän Joona Jääskeläisen sopimuksen optiovuodet lunastettiin viime viikolla.

— Jääskeläinen on 96-syntynyt kaveri. Pikku hiljaa hänen pitäisi alkaa liigaportteja kolkutella, sama Zborilin kanssa. Ei se helppo tie tule pojille kuitenkaan olemaan. Hyppäys A-nuorista liigaan pelaamaan pidempiä pätkiä on aika iso harppaus, Tuomenoksa muistuttaa.

 

 

SaiPan sopimustilanne

Maalivahdit: Jussi Markkanen (sopimus vuoteen 2016 asti), Jani Nieminen 2016 (optio 2018).

Puolustajat: Miika Huhtanen 2016 (2017), Sam Lofquist 2016, Kalle Maalahti 2016 (2017), Simo-Pekka Riikola 2016, Simon Backman 2017.

Hyökkääjät: Ville Koho 2016, Ville Hämäläinen 2016, Valtteri Virkkunen 2016, Sami Venäläinen 2016, Tommi Jokinen 2016, Joona Jääskeläinen 2017, Matti Järvinen 2017, Mikael Kuronen 2016, Adam Zboril 2016, Joni Suutari 2016 (2017).

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen