Lappeenrannan seurakuntayhtymä haluaa purkaa Koulukadun seurakuntakeskuksen

Lappeenrannan seurakuntayhtymä haluaisi purkaa kaupungin keskustassa Koulukatu 10:ssä sijaitsevan Lappeenrannan seurakunnan seurakuntakeskuksen rakennuksen. Tilalle seurakuntayhtymä haluaa rakentaa sen tarpeita paremmin palvelevan uudisrakennuksen.

— Talo on tiloiltaan erittäin epätarkoituksenmukainen. Talon on tullut myös peruskorjausikään. Talotekniikka, pinnat ja julkisivut pitää uusia, seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Teijo Kankkunen perustelee purkuhanketta.

Kankkusen mukaan rakennuksen peruskorjaus tulee niin kalliiksi, että lähes samalla hinnalla paikalla saadaan uusi ja tiloiltaan tarkoituksenmukaisempi rakennus.

— Peruskorjauksen hinta nousee vielä tästäkin, jos tiloja joudutaan muuttamaan. Haluamme saada paikalle rakennuksen, joka myös tuottaa, Kankkunen täsmentää. Hänen mukaansa nykyinen rakennus on kallis ylläpitää.

Koulukadun seurakuntakeskuksen on suunnitellut arvostettu arkkitehti, professori Markku Komonen, jonka tunnettuja töitä ovat esimerkiksi Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa, Suomen Washingtonin suurlähetystä ja Itä-Keskus Helsingissä.

— Seurakuntakeskus on hänen diplomityönsä vuodelta 1974, Kankkunen kertoo.

Rakennusta ei ole suojeltu asemakaavalla eikä myöskään Museovirasto ole ainakaan toistaiseksi tehnyt talosta suojelupäätöstä.

Matti Saarela

 

Kuva: Otto Ponto

 

Koulukatu 10:n seurakuntakeskus on arvostetun arkkitehdin Markku Komosen nuoruudentyö. Marja-Leena Ilmanmaa kävi keskiviikkona talossa naisten jumpparyhmässä kuntoilemassa.

 

Kirjoittaja:
Matti Saarela