Viides kulta oli ikitaistelijalle se tunteikkain

Lappeenranta | Catz juhli neljättä peräkkäistä SM-kultaa. Huima jäi jyrän alle Catzin esittäessä kauden parasta peliään.

Viidennen kerran Catzin joukkueessa Suomen mestaruutta perjantaina juhlinut Elena Reshetko arvosti tuoreimman mitalin tärkeimmäksi urallaan.

— Tämä on niin tunteikas mestaruus. Ennen kauden alkua meihin ei uskottu, mutta en koskaan ole pelannut joukkueessa, jossa on näin hieno henki, sanoi kentän parhaana palkittu Reshetko, kun Äänekosken Huima oli kaatunut kolmannessa finaalissa selkein numeroin 86—62 (53—27).

Vaikka Catz marssi mestaruuteen suoraan kolmella finaalivoitolla, ei taistelu Huiman kanssa ollut helppo.

— Toisen pelin viimeinen kymmenminuuttinen keskiviikkona ratkaisi tämän sarjan. Alex Anderson ja Chelsea Douglas olivat poissa, mutta meidän nuoret pelaajamme olivat loistavia.

— Se voitto lisäsi joukkueen yhtenäisyyttä niin paljon, että viimeisessä pelissä meillä oli valtavasti itseluottamusta, sanoi Reshetko, joka yhdessä Chandrea Jonesin kanssa repi Huiman puolustuksen kolmannen finaalin alussa auki.

Catz jyräsi perjantaina vajaassa viidessä minuutissa numeroiksi 17—0, eikä Huima enää siitä toipunut. Suurimmillaan Catzin johto oli jo 34 pistettä. Lotta Hämäläisen viimeisen sekunnin kolmonen sinetöi loppunumeroiksi 86—62.

Kolmannen finaalivoiton varmistamisessa Catzin kokenut kolmikko Chandrea Jones (23/8), Elena Reshetko (17/11), Alex Anderson (16/6) vastasi tärkeimpien hetkien tehoista, mutta nuorten pelaajien panos Catzin mestaruudessa oli suuri.

— Ensimmäisessä, meille vaikeimmassa pelissä Lotta Hämäläinen ratkaisi lopussa. Toisen pelin ratkaisuhetkillä oli kolme A-junioria kentällä, Catzin päävalmentaja Mika Haakana muistutti.

 

Nuorten pelaajien kehittyminen kauden aikana on yllättänyt Elena Reshetkon.

— He ovat parantaneet koko ajan. Tänäänkin minun oli lopussa helppo istua seitsemän minuuttia vaihdossa ja vain nautiskella, kovilla torjunnoilla ja riistoilla Huiman hyökkäyksiä pehmentänyt Reshetko sanoi.

— Lenalle ja Alexille kuuluu iso kiitos nuorten pelaajien kehittymisestä. He ovat ottaneet nuoret loistavasti joukkueeseen ja myös henkilökohtaisesti opettaneet heitä, Mika Haakana muistutti.

 

Huiman leirissä SM-hopea maistui melkein voitolta.

— Juuri nyt tämä mitali maistuu vähän veriseltä, mutta ollaan sentään Suomen toiseksi paras joukkue, sanoi Noora Lakaniemi, jonka peli päättyi kovaan tälliin ja runsaaseen nenäverenvuotoon.

— Levypallotilanteessa ilmeisesti Andersonin kyynärpää osui siihen, ihan vahinko se oli, Lakaniemi kertoi.

Catz | Huima 86—62

Lenalle ja Alexille kuuluu iso kiitos nuorten pelaajien kehittymisestä.

Mika Haakana

Catzin mestarijoukkue 2014—2015

Pelaajat: Alexandria Anderson (kapteeni), Elena Reshetko, Chandrea Jones, Lotta Hämäläinen, Veera Pirttinen, Marianne Kalin, Meriem Eerikinharju, Chelsea Douglas, Lotta-Maj Lahtinen, Essi Pohjonen, Claudia Kärnä, Sara Behm, Anna Svinhufvud

Valmentajat: Mika Haakana, Marianne Koskinen, Arttu Rossi

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen