Hiekkalinna lisää lasten leikkipaikkoja

Lappeenranta. Hiekkalinnan yrittäjä Jukka Lakela toivoo lisää matkailuyrityksiä yhteistyöhön.

Ilpo Leskinen

Lappeenrannan hiekkalinnassa on tänä kesänä luvassa tekemistä lapsille viimevuotista enemmän. Hiekkalinnan vetäjä, Kreaturen toimitusjohtaja Jukka Lakela kertoo, että tarjontaa haluttiin lisätä viime kesästä.

Hiekkalinnan alueella toimivat kesällä karuselli, pikkujuna, pomppulinna, sähköautorata sekä teatteri kaikenikäisille. Satunnaisesti on tarjolla myös satutunteja, tarinankerrontaa ja kasvomaalausta.

 

Tilaa uusille leikkipaikoille löytyy, koska aiempien vuosien tapaista leikkimökkikylää ei tänä kesänä tule. Lakelan mukaan on silti mahdollista, että alueelle saadaan pari leikkimökkiä.

Jukka Lakela on solminut markkinointisopimuksia yritysten kanssa rahoittaakseen toimintaa.

Budjetin tulopuoli ei ole vielä täyttynyt. Hän etsii lisää yhteistyökumppaneita etenkin matkailualalta.

Rahoituksen kerääminen on hänen mukaansa nyt vaikeaa, mutta tämä oli tiedossa.

-Toivottavasti yrityksiä tulee vielä mukaan. Ilman yritysten osallistumista hiekkalinna jäisi tekemättä.

Tuloja hän saa myös laitteiden lipputuloista sekä kahvilasta ja jäätelökioskista. Hiekkalinnan 280 000 euron budjetista kaupungin osuus on noin 85 000 euroa.

Sankarit on hiekkalinnan tämän vuoden teemana. Sankareita on Lakelan mukaan jo luonnosteltu suunnittelupöydällä. Kaikki hahmot eivät toteudu sellaisenaan, vaan lopputulos muotoutuu veiston aikana.

 

Hiekkalinnan rakentaminen alkaa ensi viikolla. Alue avataan yleisölle viimeistään 6. kesäkuuta. Alueelle pääsee sisään ilmaiseksi. Päiväpassin ostamalla pääsee kaikkiin maksullisiin kohteisiin.

Hiekkalinna-alue on avoinna päivittäin kello 10-21.

Alueen palvelut ja huvilaitteet ovat avoinna 6.6.-28.6. kello 10-18. Aukioloaika pitenee kello 20:een 29.6.-2.8. ja supistuu kello 18:aan 3.8.- 30.8.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen